Πολιτική

Βουλή: Την Κυριακή η ορκωμοσία – Δευτέρα εκλογή προεδρείου και διάλυση

Βουλή: Την Κυριακή η ορκωμοσία – Δευτέρα εκλογή προεδρείου και διάλυση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η εναρκτήρια συνεδρίαση και η ορκωμοσία της Βουλής, η οποία προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη η εναρκτήρια συνεδρίαση και η ορκωμοσία της Βουλής, η οποία προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου. Την Δευτέρα, εκλέγεται το προεδρείο του σώματος και πρόκειται, εν συνεχεία, να διαλυθεί εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Ιδιαίτερα, την εναρκτήρια συνεδρίαση και την ορκωμοσία των βουλευτών της ΙΘ΄ Περιόδου της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα παραστεί την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η ορκωμοσία των βουλευτών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα.

Μεθαύριο, Δευτέρα, θα εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του προεδρείου της Βουλής εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση. Τις προτάσεις για την εκλογή των μελών του Προεδρείου υποβάλλουν τα πολιτικά κόμματα και ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Εν συνεχεία, η Βουλή θα διαλυθεί εκ νέου ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments