Ελλάδα

Κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων και μικροπολιτική

Κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων και μικροπολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: thrakicom.gr

Ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης συγκάλεσε Ιωάννης Σαρμάς, μετά από όλα αυτά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Όπως είναι γνωστό, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δέχθηκε χθες 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για την πιο σημαντική επίθεση χάκερς που δέχθηκε ποτέ ο εγχώριος δημόσιος τομέας. Το ζήτημα είναι σοβαρό και θα περίμενε κάποιος οι απαντήσεις να είναι σοβαρές, αν και δεν συνέβη αυτό με τις μικροπολιτικές τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία, ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμοδίων υπουργείων. Ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης συγκάλεσε Ιωάννης Σαρμάς, μετά από όλα αυτά τα σοβαρά περιστατικά επιθέσεων στα συστήματα του υπουργείου Παιδείας για τη μετάδοση των θεμάτων των εξετάσεων των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων.

Η κυβέρνηση κινήθηκε ψύχραιμα και σοβαρά, αλλά δεν μπορεί να υποστηριχθεί το ίδιο και για αντιπολιτευτικές δυνάμεις. Ακριβέστερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να τα βάλει με το επιτελικό κράτος. Το επιτελικό κράτος ευθύνεται για αυτόν τον ορυμαγδό κυβερνοεπιθέσεων και, κατά προέκταση, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και κομήτης να πέσει στην χώρα μας θα ευθύνεται, για αυτούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και η «σχολή σκέψης» του, ο μητσοτακισμός, τον οποίο ουδέποτε δεν έχουν ορίσει με ακρίβεια και με σαφήνεια. Τα πράγματα, όμως, είναι πολύ πιο σοβαρά. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Τι στο καλό έμαθαν τόσα χρόνια στην Εσπερία, στην οποία πραγματοποίησαν τη θητεία τους; Σήμερα είναι οι τράπεζες θεμάτων των εξετάσεων, αύριο μπορεί να είναι ένα δίκτυο κοινής ωφέλειας ή ευαίσθητες πληροφορίες ενός υπουργείου. Ή και κάτι ακόμη χειρότερο. Θα πει κάποιος ότι γι’ αυτό φταίει η κυβέρνηση που διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα τα θέματα της ψηφιακής πολιτικής.

Στο τέλος αυτός είναι ο στόχος αυτής της επίθεσης. Ο στόχος είναι να αναφερθεί ότι την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτός είναι το «δυνατότερο χαρτί» της κυβέρνησης, άρα αυτόν πρέπει να πλήξουμε. Σε κάποιους φαίνεται ότι έπεσε «βαρύ» το αποτέλεσμα των εκλογών και δίνουν τα ρέστα τους για να αλλάξουν τα δεδομένα. Κι αυτό είναι σε κάποιον βαθμό λογικό και αναμενόμενο. Εκείνο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε είναι το γεγονός ότι έπιασαν το νήμα κάποιοι στην Ελλάδα και άρχισαν τα… κινέζικα και τα ρωσικά ή τέλος πάντων μία από εκείνες τις άγνωστες γλώσσες στο ευρύ ελληνικό κοινό και με την ελπίδα ότι δεν θα τους καταλάβουν. Το θέμα για αυτούς, όμως, είναι ότι τους καταλαβαίνουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments