Ελλάδα

Κιβωτός: Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα καλούνται ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα

Κιβωτός: Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα καλούνται ως ύποπτοι για τρία κακουργήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία

Νέα κλήση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές με την ιδιότητα του υπόπτου τριών κακουργηματικών πράξεων λαμβάνει ο πατέρας Αντώνιος. Από τις εισαγγελικές αρχές ως ύποπτη για τα ίδια αδικήματα καλείται και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Οι κλήσεις του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων αφορά την έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του κόσμου». Συγκεκριμένα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος της οργάνωσης, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απιστία αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ ποσό που σχετίζεται με την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επιςκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση ανέρχεται στα 467.000 ευρώ, και αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.