Πολιτική

Πέτσας: Με τη ΝΔ όλοι οι Έλληνες πηγαίνουμε μπροστά

Πέτσας: Με τη ΝΔ όλοι οι Έλληνες πηγαίνουμε μπροστά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αναφορικά με τους άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Πρέπει – κυρίως – να γίνουμε Ευρώπη, με αύξηση του κατώτατου μισθού και με παράλληλη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών»

Προσκεκλημένος της δημοσιογράφου κ. Νικολέτας Ντάμπου ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με τους άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Πρέπει – κυρίως – να γίνουμε Ευρώπη, με αύξηση του κατώτατου μισθού και με παράλληλη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών».

Ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Πέτσας είχε τη δυνατότητα να δηλώσει: «Μειώσαμε πενήντα φόρους. Μειώσαμε επιβαρύνσεις εργαζομένων που δουλεύουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό μειώνει το μισθολογικό βάρος. Για αυτόν τον λόγο, ένα ποσοστό άνω του 52% ψήφισε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στις πρόσφατες εκλογές».

Σχετικά με τους οικονομικά πιο ευάλωτους, ο κ. Στέλιος Πέτσας είπε: «Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε ιδεολογικές αγκυλώσεις. Η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως με το Καλάθι του Νοικοκυριού, το market pass, το fuel pass κ.λπ. Και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας αυτές όσο υπάρχουν κρίσεις. Ο στόχος μας όμως είναι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να πηγαίνουμε όλοι οι Έλληνες μπροστά. Όλοι να παίρνουν μέρισμα από την ανάπτυξη».

Λεφτά υπάρχουν, κύριε Πέτσα; «Είναι μια κακοποιημένη φράση. Την είχε χρησιμοποιήσει, πρώτος, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η εμπιστοσύνη είναι αυτή που δίνει μέρισμα οικονομικό σε όλους. Η χώρα μας βρήκε επάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία έδωσε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης. Αυτό έγινε, επειδή υπήρχε εμπιστοσύνη».

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε: «Οι επενδύσεις έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι άμεσες ξένες επενδύσεις για το 2022. Λάβαμε 70 δις. από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Κι αυτό είναι μια πρόκληση για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία, που πρέπει να την αξιοποιήσουμε, για να αλλάξουμε πίστα και να είμαστε στην κορυφαία κατηγορία».

Αναφορικά με το θετικό πρόσημο της υπουργικής θητείας του στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Αυτό κρίνεται από τον πρωθυπουργό και τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός έχει την μπαγκέτα και οι πολίτες έχουν την ψήφο τους. Χρειάζονται ομαδική δουλειά, ξεκάθαρη στόχευση. Πάνω από 5 δις επενδύονται στην αυτοδιοίκηση».

Ερωτηθείς για το εάν άφησε πιθανές εκκρεμότητες στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Σ. Πέτσας τόνισε: «Πάντα υπάρχουν εκκρεμότητες. Το θέμα είναι όταν φεύγει κάποιος από κάπου να αφήνει ένα λιθαράκι, για να κάνει κάποιος άλλος το επόμενο βήμα. Υπάρχουν ακόμα αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοια θέματα είναι θεσμικά, ιδιαίτερα στον τομέα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης. Τέτοια θέματα είναι επίσης οικονομικά, ιδίως η αύξηση των σταθερών πόρων της αυτοδιοίκησης.

Ερωτηθείς για το εάν επιθυμεί να είναι ξανά στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό υπουργείο. Αλλά αυτά τα θέματα δεν τα αξιολογεί ο υπουργός, αλλά ο πρωθυπουργός».

Ως προς το σημερινό μοντέλο ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Πέτσας υποστήριξε: «Κάναμε ένα σημαντικό βήμα με το επιτελικό κράτος. Ενισχύσαμε την «κορυφή» και, ταυτόχρονα, κάναμε καλύτερη κατανομή εργασιών και αρμοδιοτήτων στη «βάση». Δεν υπάρχουν δεξιά ή αριστερά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που επιζητούν λύσεις».

Σχετικά με τις αιτιάσεις του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ για τάσεις αλαζονείας της ΝΔ, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, βρίθουν τα επίθετα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κυβέρνησε με ποσοστά άνω του 47% και με περισσότερους από 170 έδρες. Είπε κανείς ότι η έκφραση των πολιτών είναι αλαζονική;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments