Ελλάδα

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών στον Έβρο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των δεκάδων μεταναστών στον Έβρο. Στην περιοχή επιχειρούν συνοριοφύλακες, ΕΜΑΚ και Frontex, ενώ όπως αποκαλύπτεται οι μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τρεις μέρες. Πρόκειται για περισσότερα από 80 άτομα, οι οποίοι απεγνωσμένα φωνάζουν βοήθεια στα αγγλικά. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά.

Στο σημείο αναμένεται βάρκα της ΕΜΑΚ, ώστε να τους παραλάβουν, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Κυβέρνηση για Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο.Όπως αναφέρει το Μαξίμου, «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

«Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα» υπογραμμίζεται στην ελληνική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει την υπόθεση μεταφοράς των μεταναστών σε ασφαλές μέρος, καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται στην ελληνική πλευρά. Τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, η ανακοίνωση απηχεί το καλό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας και τη διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας στο μεταναστευτικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments