Πολιτική

Η ΝΔ και ο στόχος της αυτοδυναμίας

Η ΝΔ και ο στόχος της αυτοδυναμίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η χώρα είτε θα συνέχιζε να προοδεύει, είτε θα επέστρεφε σε ένα περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας.

Η πρόσφατη εκλογική διαδικασία είχε δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την πατρίδα μας. Με την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής, το δίλημμα ήταν ξεκάθαρο: η χώρα είτε θα συνέχιζε να προοδεύει, είτε θα επέστρεφε σε ένα περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας. Και σε αυτό το δίλημμα οι πολίτες έδωσαν μια απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση ότι οι μάχες οπισθοφυλακής και η αυτοαναφορικότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσαν μια στρατηγική νίκη, με αύξηση του αριθμού των ψήφων, αύξηση του εκλογικού ποσοστού και με διαφορά πρωτόφαντη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών έως στις ημέρες μας.

Εντούτοις, η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση αποτελεί ήδη παρελθόν. Και είναι οι πολίτες που με την ψήφο τους καλούνται να επικυρώσουν την επιλογή που έκαναν πριν από δύο εβδομάδες, δίνοντας εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη νίκη με ένα μεγάλο ποσοστό. Για τη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος ήταν κα είναι η αυτοδυναμία, μέσα από ένα ευρύ ποσοστό, κάτι που θα είχε ήδη επιτευχθεί αν ήταν σε ισχύ οποιοδήποτε από τα εκλογικά συστήματα της ενισχυμένης αναλογικής, που εφαρμόστηκαν στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση, όμως, δεν σημαίνει ούτε κυβέρνηση ενός χρώματος, ούτε κυβέρνηση που δεν διαβουλεύεται. Τουναντίον, αυτό είναι κάτι που το έχουμε θεμελιώσει ήδη από την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε τόσο τη διεύρυνσή της σε πρόσωπα, όσο και τη συναίνεση σε επίπεδο Κοινοβουλίου και κοινωνίας σε μια σειρά από μεταρρυθμιστικές τομές που καθιέρωσε και εφάρμοσε στην πράξη.

Φιλοδοξία της ΝΔ είναι στο τέλος της νέας τετραετίας η Ελλάδα να έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Να είναι μια χώρα σύγχρονη, φιλική στους πολίτες της, με μεγάλη ανάπτυξη, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με οικολογική εγρήγορση και με βελτιωμένες τις δημόσιες υπηρεσίες σε όλους τους ευαίσθητους τομείς, όπως είναι υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές, η δικαιοσύνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments