Global News

BBC: Απειλές αμαυρώνουν τις πορείες υπερηφάνειας

BBC: Απειλές αμαυρώνουν τις πορείες υπερηφάνειας

Πηγή Φωτογραφίας: Wanted in Rome

Η αναζωπύρωση των απειλών που στοχεύουν την LGBT+ κοινότητα, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακουφίζει τις πορείες υπερηφάνειας.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία Rome Pride το Σάββατο, με την ακροδεξιά κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι στο μάτι, κατηγορούμενη ότι υιοθέτησε κανονισμούς που κάνουν διακρίσεις κατά της κοινότητας LGBT+. Αρκετοί δήμαρχοι μεγάλων ιταλικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι, παρέκκλισαν πρόσφατα από ένα μέτρο της ιταλικής εκτελεστικής εξουσίας με στόχο να μην επιτρέψει σε ομοφυλόφιλο να υιοθετήσει το παιδί της συντρόφου του. Αυτή η συσκευή θα πρέπει να εμποδίζει τους δημοτικούς υπαλλήλους να καταγράφουν τον μη βιολογικό γονέα κατά τη δήλωση γέννησης. Εάν ο γάμος ομοφύλων δεν είναι αρχή στην Ιταλία, η πολιτική ένωση, είναι αποδεκτή.

Η Εσθονία φιλοξένησε επίσης μια πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο, το αποκορύφωμα μιας εβδομάδας εορτασμών που οργανώθηκαν με τη σειρά τους από τις τρεις χώρες της Βαλτικής. Το Ταλίν δεν είχε φιλοξενήσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις για έξι χρόνια και την ακύρωση της έκδοσης του 2020 λόγω Covid- 19. Αυτό το Pride λαμβάνει χώρα σε ένα τεταμένο πλαίσιο στο κοινοβούλιο της Εσθονίας, καθώς πρόκειται να εγκριθεί σύντομα νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων, παρά την αντιπολίτευση που προσπαθεί, εισάγοντας δεκάδες τροπολογίες, να καθυστερήσει την ψηφοφορία.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αναζωπύρωση των απειλών που στοχεύουν την LGBT+ κοινότητα έχει ανατριχιάσει αυτόν τον μήνα Υπερηφάνειας, σε σημείο να μειώσει τους εορτασμούς σε μέρη, ιδίως στο Τέξας όπου ένα μεγάλο φεστιβάλ ακυρώθηκε στο Χιούστον. οι εορτασμοί θα περιοριστούν σε παρέλαση στις 24 Ιουνίου, για λόγους ασφαλείας. Αρκετοί περιοριστικοί νόμοι ψηφίστηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως στη Φλόριντα, μια πολιτεία με επικεφαλής τον συντηρητικό Ρον ΝτεΣάντις, αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Αυτός ο ένθερμος συντηρητικός έχει απαγορεύσει συγκεκριμένα την επίκληση ερωτήσεων σεξουαλικού προσανατολισμού στο σχολείο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε την υποστήριξή του στην LGBT+ κοινότητα, γιορτάζοντας τον Μήνα Υπερηφάνειας αυτό το Σάββατο στο γκαζόν του Λευκού Οίκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε « κυνικούς » αυτούς τους νόμους, οι οποίοι « στοχεύουν τα τρανσέξουαλ παιδιά, τρομοκρατούν τις οικογένειες και ποινικοποιούν τους γιατρούς », κατήγγειλε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments