Global News

Le Monde: Πάπας – «Να μην κουραστούμε να λέμε όχι στον πόλεμο»

Le Monde: Πάπας – «Να μην κουραστούμε να λέμε όχι στον πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Φραγκίσκος, φυσικά, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην εκδήλωση, αλλά σε μήνυμά του που διαβάστηκε από τον Καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι υπογράμμισε: «Δεν πρέπει ποτέ να κουραστούμε να λέμε όχι στον πόλεμο εξ ονόματος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί την ειρήνη».

Το απόγευμα του Σαββάτου, 30 νομπελίστες, με πρωτοβουλία του Βατικανού, υπέγραψαν στην Αγία Έδρα έκκληση με την οποία ζητούν να σταματήσει η χρήση πυρηνικών όπλων, να τερματισθούν οι πόλεμοι και να μην χρησιμοποιούνται, με επιθετικό και καταστροφικό τρόπο η τεχνητή νοημοσύνη και οι νέες τεχνολογίες γενικότερα. Ο Φραγκίσκος, φυσικά, δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην εκδήλωση, αλλά σε μήνυμά του που διαβάστηκε από τον Καρδινάλιο Μάουρο Γκαμπέτι υπογράμμισε: «Δεν πρέπει ποτέ να κουραστούμε να λέμε όχι στον πόλεμο εξ ονόματος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί την ειρήνη».

Ο Φραγκίσκος, παράλληλα, ζήτησε «να ξεπερασθούν οι εθνικοί δεσμοί – αλλά και οι δεσμοί αίματος- οι οποίοι αναγνωρίζουν μόνον τον όμοιό μας και απορρίπτουν οποιονδήποτε είναι διαφορετικός». Η πρωτοβουλία αυτή ένωσε με σειρά συνδέσεων επτά χώρες του κόσμου, από  το Βατικανό μέχρι την Αργεντινή, από το Ισραήλ μέχρι την Αιθιοπία και την Ιαπωνία. Στο τέλος της τελετής στην Αγία Έδρα με μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού, νεαροί Ουκρανοί και Ρώσοι αγκαλιάσθηκαν, αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος καταφέρνει να διατηρήσει τα κύρια, θετικά γνωρίσματά του, ακόμη και μέσα στις θηριωδίες, ακόμη κι όταν υπερισχύει η γλώσσα των όπλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments