Αθλητισμός

Οι Ντένβερ Νάγκετς είναι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Οι Ντένβερ Νάγκετς είναι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Πηγή Φωτογραφίας: The Guardian

Αξιος συμπαραστάτης του Γιόκιτς ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος του Μαϊάμι με 21 πόντους.

Με νίκη 94-89 στον πέμπτο τελικό κόντρα στο Μαϊάμι το βράδυ της Δευτέρας οι Ντένβερ Νάγκετς σφράγισαν την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος του ΝΒΑ στην ιστορία τους, επικρατώντας στη σειρά των τελικών με σκορ 4-1.

Εχοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι τους για μεγάλο πρωταγωνιστή τον MVP των τελικών, Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος είχε 28 πόντους, 16 ριμπάουντ και 4 ασίστ, οι Νάγκετς έκαμψαν την αντίσταση των Χιτ, οι οποίοι το πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν και να επιστρέψουν τη σειρά στην έδρα τους.

Αξιος συμπαραστάτης του Γιόκιτς ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ με 16 πόντους και 13 ριμπάουντ. Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ο κορυφαίος του Μαϊάμι με 21 πόντους.

Οι Χιτ, που είχαν τερματίσει όγδοοι στη ρέγκιουλαρ σίζον, είχαν αψηφήσει τις πιθανότητες σε όλα τα πλέι-οφ, αποκλείοντας τους Μιλγουόκι Μπακς, Νιου Γιορκ Νικς και Μπόστον Σέλτικς, αλλά το εμπόδιο που αντιμετώπισαν τη Δευτέρα ήταν ανυπέρβλητο.

Από τις 36 ομάδες που έχουν μείνει πίσω με 3-1 σε τελικούς NBA, μόνο μία, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς 2016, επέστρεψαν για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Κάνοντας το έργο ακόμα πιο δύσκολο για το Μαϊάμι, το Ball Arena ήταν ένα φρούριο για τους Νάγκετς, οι οποίοι είχαν 9-1 εντός έδρας στα πλέι-πφ πριν το 5ο ματς της σειράς. Αυτή η μία ήττα, ωστόσο, ήταν από Μαϊάμι στο δεύτερο παιχνίδι.

Το Μαϊάμι ξεκίνησε έξυπνα, περνώντας μπροστά με 5-0 προτού οι Νάγκετς αλλάξουν ταχύτητα και προχωρήσουν σε ένα σερί 12-0, ξεσηκώνοντας το πλήθος.

Αλλά ύστερα από ένα τάιμ άουτ, οι Χιτ προχώρησαν σε ένα δικό τους σερί 11-2 για να ξαναπάρουν το προβάδισμα καθώς ένα τρελό εναρκτήριο δωδεκάλεπτο έληξε με το Μαϊάμι να προηγείται 24-22.

Στο δεύτερο 12λεπτο οι ανατροπές και τα κακά σουτ συνέχισαν να ταλαιπωρούν τους Νάγκετς με μόλις ένα στα 15 τρίποντα, ενώ οι ανθεκτικοί Χιτ παρέμειναν σταθεροί στην καυτή Ball Arena, παίρνοντας προβάδισμα 51-44 στο ημίχρονο.

Οι Νάγκετς βγήκαν επειγόντως σε ένα σκληρό τρίτο δεκάλεπτο που τελείωσε με τους Χιτ να μένουν στο προβάδισμα 71-70.

Ελπίζοντας να στείλει τη σειρά πίσω στο Μαϊάμι για το παιχνίδι έκτο, ο Μπάτλερ προσπάθησε να κρατήσει στον αγώνα την ομάδα του σκοράροντας οκτώ συνεχόμενους πόντους βάζοντας τους Χιτ μπροστά με 89-88 με λίγο λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν.

Αλλά οι Νάγκετς δεν κάμφθηκαν, με ένα λέι-απ του Μπρους Μπράουν που έδωσε στον Ντένβερ προβάδισμα 90-89 και να μην δεχθούν ξανά πόντο.

Στεκόμενος στο βάθρο γιορτάζοντας ένα πρώτο πρωτάθλημα, ο προπονητής των Νάγκετς, Μάικλ Μαλόουν, βρήκε την ευκαιρία να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο τους υποστηρικτές, λέγοντάς τους ότι έρχονται κι άλλοι τίτλοι.

«Εχω νέα για όλους εκεί έξω», είπε ο κ. Μαλόουν: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με ένα».

Πηγή: Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments