Ελλάδα

Ελληνική υπόθεση ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής FIRST LEGO League 2023

Ελληνική υπόθεση ο τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ρομποτικής FIRST LEGO League 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Xalkidiki Politiki

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Την πρώτη και τη δεύτερη θέση μεταξύ 75 ομάδων από όλον τον κόσμο κατέκτησαν οι δύο αγωνιστικές ομάδες της Ακαδημίας Ρομποτικής – FutureLab

Την πρώτη και τη δεύτερη θέση μεταξύ 75 ομάδων από όλον τον κόσμο κατέκτησαν οι δύο αγωνιστικές ομάδες της Ακαδημίας Ρομποτικής – FutureLab, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO League 2023, που διεξήχθη 9-11 Ιουνίου στη Μασαχουσέτη, στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ουόρστερ (Worcester Polytechnic Institute).

Με μία συναρπαστική πορεία στη διάρκεια του διημέρου πρωταθλήματος ρομποτικής οι ομάδες «BOB» ή «SCRAPS» από τη Θεσσαλονίκη πέτυχαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά, καθώς από την 29η θέση της γενικής κατάταξης όπου βρέθηκαν την πρώτη μέρα μετά τις πρώτες τους προσπάθειες, ανεβάζοντας στις επόμενες προσπάθειες τις επιδόσεις τους, κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Στον τελικό της διοργάνωσης αναμετρήθηκαν η εμπειρία των πέντε παγκόσμιων πρωταθλητών των «SCRAPS» με τη θέληση, η αποφασιστικότητα των «BOB». Επικράτησαν οι «SCRAPS», ενώ οι «BOB» με την πρώτη τους εμφάνιση σε παγκόσμια διοργάνωση και την κατάκτηση της 2ης θέσης στον κόσμο έθεσαν δυνατά θεμέλια για τις επόμενες χρονιές.

Οι ελληνικές ομάδες διακρίθηκαν και στις υποκατηγορίες του διαγωνισμού που στόχο έχουν να επιβραβεύσουν τις ομάδες που αρίστευσαν σε κάθε κατηγορία. Κατέκτησαν το πρώτο βραβείο των κριτών και το δεύτερο βραβείο μηχανικού σχεδιασμού για το ρομπότ τους.

Η Ακαδημία Ρομποτικής αποτελεί συνεργασία του Τεχνοβλαστού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ACTA» με τη «FutureLab» και προσφέρει πιστοποιημένα μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.