Global News

CNBC: Στην Κίνα ο Μπλίνκεν στις 18 Ιουνίου

CNBC: Στην Κίνα ο Μπλίνκεν στις 18 Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να φτάσει στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου, το πρώτο ταξίδι κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη στην Κίνα μετά τον προκάτοχό του Μάικ Πομπέο τον Οκτώβριο του 2018

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, προγραμματίζοντας εκ νέου μια επίσκεψη που ακυρώθηκε τον Φεβρουάριο μετά από ένα επεισόδιο για ένα ύποπτο αερόστατο παρακολούθησης, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να φτάσει στο Πεκίνο στις 18 Ιουνίου, το πρώτο ταξίδι κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη στην Κίνα μετά τον προκάτοχό του Μάικ Πομπέο τον Οκτώβριο του 2018, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το ταξίδι του. Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν ταξίδι από ανώτερους αξιωματούχους “στο εγγύς μέλλον” χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Επισημαίνεται ότι οι Πρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Μπαλί τον Νοέμβριο και συμφώνησαν να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις υψηλές εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις και ότι, στο πλαίσιο αυτό, συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψη του Α. Μπλίνκεν στο Πεκίνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments