Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε «σκληρό» κύκλωμα trafficking στην Ομόνοια – Εγκέφαλος μια 40χρονη από το Ουζμπεκιστάν

Εξαρθρώθηκε «σκληρό» κύκλωμα trafficking στην Ομόνοια – Εγκέφαλος μια 40χρονη από το Ουζμπεκιστάν

Πηγή Φωτογραφίας: Homeland Security Today

Εξέδιδαν κάτω από άθλιες συνθήκες τα θύματά τους απειλώντας τα είτε με ξυλοδαρμό είτε με ένα δήθεν χρέος που πρέπει να εξοφλήσουν στο κύκλωμα για τις υπηρεσίες του - Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά την καταγγελία

Τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια της 40χρονης μαστροπού από το Ουζμπεκιστάν ζούσαν οι τουλάχιστον εννέα ομοεθνείς της τις οποίες εξανάγκαζε να εκδίδονται με εξοντωτικούς ρυθμούς κρατώντας τες φυλακισμένες σε διαμέρισματα της Ομόνοιας.

Το κύκλωμα trafficking εξαρθρώθηκε μετά την απόπειρα μιας γυναίκας να ξεφύγει από τα «νύχια» της συμμορίας με αποτέλεσμα να σωθεί από κατοίκους της Πλατεία Βάθη που ειδοποιήσαν την Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής, έχει συλληφθεί η 40χρονη Ουζμπέκα η οποία θεωρείται «εγκέφαλος» του κυκλώματος ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τρία ακόμη άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό, σύντροφο της 40χρονης, ο οποίος θεωρείται αρχηγικό μέλος τους κυκλώματος, μια Ουζμπέκα που αναλάμβανε το «μυστικό» ταξίδι για τις γυναίκες – θύματα του trafficking στην Ελλάδα και ένας Βούλγαρος που τις μετέφερε από τα σύνορα στην Αθήνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, η 40χρονη μαζί με τον 35χρονο συντρόφό της «ψάρευαν» νεαρές γυναίκες από το Ουζμπεκιστάν τάζοντάς τους «χρυσές» δουλειές στην Ελλάδα, τις έφερναν παράνομα στη χώρα μας και στη συνέχεια τις εξέδιδαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κρατώντας τες φυλακισμένες σε διαμέρισματα του κέντρου της Αθήνας.

Οι μαστροποί είχαν από τον έλεγχό τους δύο οίκους ανοχής, στην οδό Ιάσονος στην περιοχή της Ομόνοιας και στην οδό Κολωνού, στο Μεταξουργείο. Εκεί, εξέδιδαν κάτω από άθλιες συνθήκες τα θύματά τους απειλώντας τα είτε με ξυλοδαρμό είτε με ένα δήθεν χρέος που πρέπει να εξοφλήσουν στο κύκλωμα για τις υπηρεσίες του.

Η 40χρονη Ουζμπέκα μαστροπός δεν δίσταζε να παίρνει ολόκληρη την είσπραξη από τις κοπέλες ενώ όσες προέβαλλαν αντίσταση τις ξυλοκοπούσε σε κοινή θέα για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Η υπόθεση ήρθε στο «φως» μετά την καταγγελία ενός θύματος το οποίο έπεσε στα «δίχτυα» του κυκλώματος τον περασμένο Μάρτιο.

Η κοπέλα, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, έμαθε από ένα γνωστό της για μια δουλειά στην Ελλάδα με καλές απολαβές. Επειδή, βρισκόταν σε κακή οικονομική κατάσταση ήρθε σε επικοινωνία μέσω ίντερνετ με την 40χρονη η οποία την έπεισε να έρθει να εργαστεί σε δύο οίκους ανοχής που εκμεταλλευόταν μαζί με το σύντροφό της στην Αθήνα.

Η μαστροπός της είπε πως πρόκειται για νόμιμη εργασία και της έταξε 600 ευρώ μεροκάματο. Αφού κατάφερε να την πείσει να έρθει στην Ελλάδα ανέλαβε τα έξοδα του ταξιδιού και ανέθεσε σε μια ομοεθνή συνεργό της να την παρακαλουθεί μέχρι να φύγει από το Ουζμπεκιστάν. Η άτυχη γυναίκα μαζί με ένα ακόμη θύμα του κυκλώματος πέρασαν με τα πόδια τα σύνορα στον Έβρο όπου τις περίμενε ένας Βούλγαρος, μέλος της συμμορίας.

Ο ίδιος ανέλαβε να τις μεταφέρει με το αμάξι του στην Αθήνα και να τις παραδώσει στο ζευγάρι των μαστροπών. Αρχικά, η 40χρονη Ουζμπέκα φιλοξένησε τη γυναίκα σε ένα ισόγειο διαμέρισμα, επί της Μιχαήλ Βόδα, και στη συνέχεια δίχως να την ενημερώσει υπέβαλε για λογαριασμό της ηλεκτρονική αίτηση για άδεια παράνομης στην Ελλάδα.

Της χρέωσε, μάλιστα, 1.000 ευρώ τόσο για την άδεια παραμονής όσο και για το κόστος του ταξιδιού από το Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα. Από τότε και μέχρι την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε ο εφιάλτης της κοπέλας. Η 40χρονη Ουζμπέκα και ο 35χρονος Αλβανός την εξανάγκαζαν να εκδίδεται καθημερινά, χωρίς ρεπό και κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής σε ένα ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Ιάσονος.

Ήταν τέτοια η εκμετάλλευση που το θύμα δεχόταν πελάτες επί 12 ώρες χωρίς διάλειμμα ακόμη και τις ημέρες που είχε έμμηνο ρύση… Και όλα αυτά για 10 ευρώ τα οποία έπρεπε να δίνει στους μαστροπούς ως εξόφληση του χρέους προς το κύκλωμα ή ως ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο έμενε.

Την ώρα που η 40χρονη Ουζμπέκα και ο σύντροφός της είχαν αποκομίσει περισσότερα από 37 χιλιάδες ευρώ από την εκμετάλλευση του θύματός τους.

Η κοπέλα από το Ουζμπεκιστάν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και μώλωπες σε όλο της το κορμί ενώ οι Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην 40χρονη μαστροπό η οποία απειλούσε το θύμα της ώστε να μην την καταγγείλει.

Χθες το πρωί, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων πραγματοποιήσαν έρευνα σε δύο διαμερίσματα της οργάνωσης, στην οδό Νεόφυτου Μεταξά, στα οποία εντόπισαν και κατάσχεσαν 2.600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα διαβατήριο καθώς και αποδείξεις για τραπεζικά εμβάσματα από και προς το Ουζμπεκιστάν.

Σε βάρος της 40χρονης μαστροπού και των συνεργών της σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση-Συμμορία, Εμπορία Ανθρώπων και Παράβαση του Κώδικα Μεταναστευτικής και Κοινωνικής Ένταξης.

Η 40χρονη το απόγευμα της Παρασκευής οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον 24ο Τακτικό Ανακριτή, ενώ το θύμα του trafficking επέστρεψε στο Ουζμπεκιστάν κατ επιθυμία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments