Global News

Al Jazeera: Η Ουκρανία πληροί μόνο δύο προϋποθέσεις ένταξης στην Ε.Ε.

Al Jazeera: Η Ουκρανία πληροί μόνο δύο προϋποθέσεις ένταξης στην  Ε.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Η Ουκρανία πληροί δύο από τις επτά προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες στην ΕΕ

Ιδιαίτερα, μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναφέρει αυτή την εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει εκπληρώσει δύο από τις επτά προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δήλωσαν δύο πηγές της ΕΕ, με την Κομισιόν να επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί παρά τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, η ΕΕ χορήγησε στην Ουκρανία επίσημο καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη πριν από ένα χρόνο – τέσσερις μήνες μετά τον πόλεμο της Ρωσίας.

Ωστόσο, η ΕΕ έθεσε επτά όρους – μεταξύ άλλων για τη δικαστική μεταρρύθμιση και τον περιορισμό της ενδημικής διαφθοράς – για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι οι προϋποθέσεις που πληρούνται σχετίζονται με τη δικαστική μεταρρύθμιση και τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι η εστίαση στην έκθεση ήταν στα θετικά.

«Υπάρχει πρόοδος. Η αναφορά θα είναι μετρίως θετική», είπε το άτομο, το οποίο μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. «Δεν πρόκειται για τον εξωραϊσμό της πραγματικότητας, αλλά για την αναγνώριση της προόδου, υπήρξαν εξέχουσες υποθέσεις κατά της διαφθοράς για να αναφέρουμε, για παράδειγμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments