Αθλητισμός

Τι περιμένουν οι Πράσινοι από τον Κώστα Αντετοκούνμπο

Τι περιμένουν οι Πράσινοι από τον Κώστα Αντετοκούνμπο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι πράσινοι περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από τον Έλληνα σέντερ!

Και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Πρόκειται για μια μεταγραφή που σας είχαμε προαναγγείλει πολλάκις στο sportdog.gr και πλέον πήρε σάρκα και οστά, με τον παίκτη με αυτή την απόφαση να εγκαταλείπει οριστικά το ΝΒΑ, αφού δεν θα κυνηγήσει φέτος την παρουσία του εκεί, μέσω summer camp.

Το γεγονός ότι είναι Έλληνας καταστά την μεταγραφή του ως θετική και μια μικρή… νίκη ενάντια στον Ολυμπιακό, ο οποίος κινδυνεύει αυτό το καλοκαίρι να χάσει τους Σλούκα και Βεζένκοφ και αναγκάστηκε να κάνει Έλληνα τον Γουόκαπ για να κρύψει το έλλειμα Ελλήνων που θα έχει τα επόμενο χρόνια. Εξάλλου, ο Σλούκας και ο Παπανικολάου οδεύουν στα 34 και έχουν μπροστά τους μάξιμουμ μια τριετία υψηλού μπάσκετ. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δείχνει να πατάει καλύτερα σε αυτά τον τομέα, μετά και την προσθήκη του Κώστα και ενώ αναμένουμε εάν θα μείνει ή όχι ο Παπαγιάννης.

Παράλληλα οι πράσινοι ρίχνουν ματιές και στους Καλάθη, Παπαπέτρου, ενώ αναμένουν και την περίπτωση του Μήτογλου που θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Φυσικά έχουν τους Αβδάλα, Σαμοντούροβ, Π. Καλαϊτζάκη να έρχονται και να βελτιώνονται χρονιά με τη χρονιά, ενώ μένει να δούμε εάν θα μείνει ως εναλλακτική και ο Αγραβάνης που τον γουστάρει ο Γιαννακόπουλος και τα έδωσε όλα στους τελικούς.

Κοινώς, έχει ήδη γράψει 40 ματς στην Ευρωλίγκα και το δεδομένο για τον ίδιο είναι πως είναι πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό, διότι δεν αποκτήθηκε ως πρώτος ή δεύτερος σέντερ, αλλά ως η τρίτη λύση στην ιεραρχία της ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ιτούδης τον υπολόγιζε αρκετά στο Ευρωμπάσκετ και πως πρόκειται για έναν πραγματικό μαχητή, ο οποίος είναι αρκετά προσηλωμένος στο αμυντικό κομμάτι, προσφέροντας το περιβόητο Rim Protection, ενώ είναι εξαιρετικός σε άλει ουπ καταστάσεις, μιας και έχει προσφέρει αρκετά εντυπωσιακά highlights. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός φέτος είχε μόλις δύο σέντερ, με παρόμοια χαρακτηριστικά, οπότε η έλευση του Κώστα, η πιθανή παραμονή του Παπαγιάννη και ενδεχόμενη απόκτηση παίκτη τύπου Λεσόρτ η Μπράντον Ντέιβις θα εκτίναζε τον Παναθηναϊκό με το καλημέρα και θα έδινε την πολυτέλεια στον Αταμάν να κάνει τις αγαπημένες του αλχημείες στην θέση 5. Ούτως ή άλλως ο Τούρκος κόουτς πάντα δούλευε με τουλάχιστον 3 σέντερ. Ενδεικτικά τη φετινή χρονιά είχε τους Ζίζιτς, Πλάις και Μπράιαντ Ντάνστον. Και υπήρχαν αρκετά ματς που μπορεί να έβαζε έναν σέντερ για μόλις 2΄, ακόμη και εάν αυτός ήταν ο πολύπειρος Ντάνστον, δίνοντας π.χ στον Πλάις 32΄ σερί στο παρκέ. Γενικά τα κάνει αυτά ο Αταμάν και το πιο βασικό είναι πως δεν βάζει τους παίκτες του με χρονόμετρο, αλλά λειτουργεί περισσότερο με το ένστικτο και τις συνθήκες που θα βρει σε κάθε αγώνα.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments