Αθλητισμός

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τα μεγάλα μεταγραφικά χτυπήματα

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τα μεγάλα μεταγραφικά χτυπήματα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τα μεγάλα μεταγραφικά χτυπήματα

Η Σαουδική Αραβία συνεχίζει τα μεγάλα μεταγραφικά χτυπήματα. Μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να πείσει τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Ν΄Γκολό Καντέ να ενταχθούν στο πρωτάθλημα της χώρας, αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί. Στο στόχαστρο βρίσκονται αρκετοί αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όχι κατ΄ ανάγκη βετεράνοι.

Απόδειξη οι Πορτογάλοι Ρούμπεν Νέβες και Μπερνάρντο Σίλβα ή ο Κροάτης Μαρσέλο Μπρόζοβιτς, που… φλερτάρονται έντονα. Ωστόσο, οι Σαουδάραβες δέχθηκαν την επίκριση του προέδρου της UEFAΑλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος αμφισβήτησε τη μεταγραφική πολιτική της χώρας του Κόλπου.

«Νομίζω ότι η Σαουδική Αραβία αναπαράγει τα λάθη της Κίνας στρατολογώντας παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Αλλά δεν είναι όλα για τα χρήματα. Οι καλύτεροι παίκτες θέλουν να κερδίζουν τις καλύτερες διοργανώσεις και οι καλύτερες διοργανώσεις είναι στην Ευρώπη. Μπορείτε να αναφέρετε έναν κορυφαίο παίκτη που έφυγε για τη Σαουδική Αραβία στην ακμή ή στο ξεκίνημα της καριέρας του;», αναρωτήθηκε.

Λόγια, που δεν έμειναν αναπάντητα για πολύ. Ο πρόεδρος της επιτροπής μάρκετινγκ της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC), Χαφέζ Αλ Μεντλέι, σήκωσε αμέσως το γάντι που πέταξε ο Τσέφεριν.

«Δεν προσλαμβάνουμε παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Η Αλ Χιλάλ θα υπογράψει τον Ρούμπεν Νέβες, ο οποίος είναι 26 ετών και τον φλέρταρε η Μπαρτσελόνα. Ο Μπενζεμά έφτασε στην Αλ-Ιτιχάντ, μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις ξεκινάμε», είπε.

«Η εμπειρία στην Κίνα δεν έχει να κάνει με εμάς, είναι καθαρό μάρκετινγκ. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δημοφιλές εκεί. Στην Αραβία έχουμε ένα κρατικό έργο και δεν θα περιοριστούμε στις τέσσερις μεγάλες ομάδες, αλλά σε όλες. Γιατί το πάθος της Σαουδικής Αραβίας για το ποδόσφαιρο δεν έχει όρια», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο Αλ Μεντλέι δεν σταμάτησε εκεί αλλά «απείλησε» ότι το Τσάμπιονς Λιγκ θα πληρώσει τις συνέπειες της φιλόδοξης πολιτικής της Σαουδικής Αραβίας. «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το κόσμημα στην κορυφή όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και αυτό το τουρνουά βασίζεται σε δύο στοιχεία: τους συλλόγους, που είναι γιγάντιες οντότητες, και τους παίκτες», ανέφερε.

«Η αποχώρηση των μεγάλων Ευρωπαίων σταρ θα είναι πλήγμα και η διοργάνωση θα χάσει μεγάλο μέρος της αξίας της. Δείτε τη LaLiga, έχασε πολλά με την αποχώρηση του Ρονάλντο στη Γιουβέντους. Και έχασε ακόμα περισσότερο με την αποχώρηση του Μέσι στην Παρί. Η αποχώρηση Ευρωπαίων σταρ θα έχει αντίκτυπο στα χορηγικά και τηλεοπτικά συμβόλαια».

Ο εκπρόσωπος της AFC επιβεβαίωσε ότι ο Μπερνάρντο Σίλβα αποτελεί στόχο, ενώ ανακοίνωσε ότι η χώρα του Κόλπου στοχεύει, βραχυπρόθεσμα, στον Μοχάμεντ Σαλάχ σύμφωνα με τη naftemporiki

«Ελπίζουμε να έρθει ο Μπερνάρντο Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι. Θα πρέπει επίσης να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την υπογραφή του Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος χαίρει μεγάλης δημοτικότητας στον αραβικό κόσμο και στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments