Οικονομία

Πως θα γίνει ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο

Πως θα γίνει ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο

Πηγή Φωτογραφίας: Newsme.gr

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά στις περιπτώσεις συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση, μετά την πρόσφατη ενεργοποίηση του απαραίτητου λογισμικού, έχει εκκαθαριστεί και καταβληθεί η παράλληλη σύνταξη σε 2.000 συνταξιούχους.

Με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα αναμένεται να “τρέξει” η έκδοση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων χάρη στο νέο ηλεκτρονικό Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (e-ΔΑΥΚ). Και αυτό γιατί το e-ΔΑΥΚ εισάγει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην πληροφόρηση που ενσωματώνει (αναφορικά με τον χρόνο ασφάλισης του δημοσίου υπαλλήλου) και ενισχύει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της αυτοματοποίησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του Δημοσίου Τομέα, με την προσθήκη νέων πεδίων που αφορούν -μεταξύ άλλων- τη χρήση διαδοχικής ασφάλισης, τον χρόνο υπηρεσίας δημοσίου υπαλλήλου στο εξωτερικό κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται σε πολύτιμο “εργαλείο” για την ταχεία βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και κατ’ επέκταση για την ακόμα ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο.

Με εφαρμογές όπως το e-ΔΑΥΚ που αναπτύσσονται από δημόσιους φορείς που συμπράττουν μεταξύ τους, τα οφέλη που προκύπτουν δεν αντανακλούν μόνο στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Αντανακλούν στους ίδιους τους φορείς, μένουν ως επένδυση διά της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Με τις νέες εφαρμογές γίνει πλέον δυνατή σε ποσοστό τουλάχιστον 65% η αυτόματη έκδοση κύριων συντάξεων του Δημοσίου, ώστε ο χρόνος απονομής να έχει περιοριστεί σε περίπου 2 μήνες.

Επιπρόσθετα, μέσω της διαλειτουργικότητας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) συνέβαλε στην εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς ταλαιπωρία, με τις υπηρεσίες Gov.gr για τον e-ΕΦΚΑ, καθώς και μέσα από τις νέες υποδομές GCloud, όπου τα συστήματα “τρέχουν” την απονομή 15 φορές ταχύτερα.

Σε σχέση με τη σημασία του αναβαθμισμένου e-ΔΑΥΚ, αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερα στοιχεία για την υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων θα τυποποιηθούν και θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή. Έτσι, αποφεύγονται δύσκολα βήματα τα οποία δημιουργούν λάθη στην έκδοση συντάξεων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας όσον αφορά στις περιπτώσεις συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση, μετά την πρόσφατη ενεργοποίηση του απαραίτητου λογισμικού, έχει εκκαθαριστεί και καταβληθεί η παράλληλη σύνταξη σε 2.000 συνταξιούχους. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ εκτιμά ότι οι συνολικές παράλληλες συντάξεις δεν υπερβαίνουν τις 15.000 και αναμένεται άμεσα επιτάχυνση της έκδοσης των σχετικών αποφάσεων, καθώς πλέον χρησιμοποιείται και λογισμικό αυτοματοποίησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments