Διεθνή

Η εξέγερση του αρχιμάγειρα του Πούτιν

Η εξέγερση του αρχιμάγειρα του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Πραγματοποιώντας εξέγερση εναντίον του Κρεμλίνου και της διοίκησης του ρωσικού στρατού, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρώην αρχιμάγειρας του Πούτιν και νυν επικεφαλής της ομάδας  Βάγκνερ, καταλαμβάνει το Ροστόφ

Πραγματοποιώντας εξέγερση εναντίον του Κρεμλίνου και της διοίκησης του ρωσικού στρατού, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο πρώην αρχιμάγειρας του Πούτιν και νυν επικεφαλής της ομάδας  Βάγκνερ, καταλαμβάνει το Ροστόφ και απειλεί για την ολική ανατροπή, με τον Ρώσο πρόεδρο να μιλά για «μαχαιριά στην πλάτη του ρωσικού λαού», αναφερόμενος στην περίπτωση ενός ανοιχτού εμφυλίου πολέμου.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε στο κανάλι του, στο Telegram πως τσετσενικός στρατός και οι μαχητές της ρωσικής φρουράς έχουν φύγει για τις περιοχές έντασης στη Ρωσίας. Ο επικεφαλής της Τσετσενίας τόνισε ότι η εξέγερση πρέπει να κατασταλεί, συντασσόμενος πλήρως με όσα είπε ο Πούτιν στο διάγγελμά του. Ο Καντίροφ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Πριγκόζιν ως «μία πισώπλατη μαχαιριά» καλώντας τους Ρώσους στρατιώτες να μην αποδεχτούν οποιεσδήποτε «προκλητικές ενέργειες».

Παράλληλα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχίζει να εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε στο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», τόνισε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε διάφορες αναφορές σε κανάλια στο Telegram πως ο Πούτιν φέρεται να έφυγε από τη Μόσχα και βρίσκεται, για λόγους ασφαλείας, σε μία από τις κατοικίες του σε άλλη περιοχή.

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Γυρίζουμε πίσω – Δεν θα μπούμε στη Μόσχα»

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Ρωσία μετά την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner και τον ανοιχτό πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Παρασκευή με τη ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αναφέρει σε νέες δηλώσεις του πως οι μισθοφόροι του δεν θα μπουν στη Μόσχα.Σε ηχητικό του μήνυμα ο επικεφαλής της ομάδας Wagner δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι μαχητές δεν θα μπουν στη Μόσχα. 

Οι δυνάμεις της ομάδας Wagner απείχαν περίπου 200 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας, με τον Πριγκόζιν να αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σημειωθεί αιμοτοχυσία και ζήτησε από τους μαχητές να γυρίσουν πίσω προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν ο Πριγκόζιν εννοεί την επιστροφή της ομάδα Wagner στο Ροστόφ ή στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments