Διεθνή

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Γυρίζουμε πίσω – Δεν θα μπούμε στη Μόσχα»

Γεβγκένι Πριγκόζιν: «Γυρίζουμε πίσω – Δεν θα μπούμε στη Μόσχα»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Ρωσία μετά την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη Ρωσία μετά την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner και τον ανοιχτό πόλεμο που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Παρασκευή με τη ρωσική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αναφέρει σε νέες δηλώσεις του πως οι μισθοφόροι του δεν θα μπουν στη Μόσχα.Σε ηχητικό του μήνυμα ο επικεφαλής της ομάδας Wagner δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι μαχητές δεν θα μπουν στη Μόσχα. 

Οι δυνάμεις της ομάδας Wagner απείχαν περίπου 200 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μόσχας, με τον Πριγκόζιν να αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σημειωθεί αιμοτοχυσία και ζήτησε από τους μαχητές να γυρίσουν πίσω προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν ο Πριγκόζιν εννοεί την επιστροφή της ομάδα Wagner στο Ροστόφ ή στα μέτωπα της Ουκρανίας.

Φως σε αυτές τις εξελίξεις ρίχνει η ανακοίνωση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, οποίος υπογράμμισε πως από το πρωί βρισκόταν σε συνεννόηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για διαπραγματεύσεις με τον Πριγκόζιν ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία.

Ο Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση να σταματήσει η μετακίνηση των μισθοφόρων της Wagner στο έδαφος της Ρωσίας και να αναλάβει παραπάνω μέτρα για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments