Διεθνή

Πούτιν: Συνεχίζουμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Πούτιν: Συνεχίζουμε τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σιγή ιχθύος» από το Κρεμλίνο μετά την κίνηση εξέγερσης από τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε με έναν τρόπο να στείλει ένα πρώτο, ειδικό μήνυμα

Παρά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «σιγή ιχθύος» από το Κρεμλίνο μετά την κίνηση εξέγερσης από τον αρχηγό της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέλεξε με έναν τρόπο να στείλει ένα πρώτο, ειδικό μήνυμα μέσα από το κρατικό δίκτυο της Μόσχας. 

Σε αυτό επανέλαβε τη δέσμευσή του στη συνέχιση της διεξαγωγής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία και υπογράμμισε πως αυτό είναι και η βασική του προτεραιότητα.Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Ξεκινώ και κλείνω την ημέρα μου με αυτό». 

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Πούτιν στο κρατικό κανάλι της Ρωσίας δεν έγιναν σε ζωντανή μετάδοση αλλά ήταν μαγνητοσκοπημένες πριν από την ανταρσία της Wagner και μεταδόθηκαν μετά τη συμφωνία για παύση της προέλασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με στελέχη του υπουργείου Άμυνας, κάτι που δεν μπορεί να μην σχολιαστεί αφού πληθαίνουν τα σενάρια περί αντικατάστασης του αρμόδιου υπουργού, Σεργκέι Σοϊγκού. 

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, διεμήνυσε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας του, ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία. 

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, ολοένα και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ εμφανίζουν αποδυναμωμένο τον Πούτιν μετά την κίνηση ευθείας αμφισβήτησης από τη Wagner με την προέλαση των μαχητών της προς τη Μόσχα που διακόπηκε στη συνέχεια λόγω της συμφωνίας με τον Λευκορώσο ηγέτη, Αλεξάντρ Λουκασένκο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments