Πολιτική

ΝΙΚΗ: «Με φόβο Θεού θα πορευτούμε μαχόμενοι για τη νίκη του Ελληνισμού»

ΝΙΚΗ: «Με φόβο Θεού θα πορευτούμε μαχόμενοι για τη νίκη του Ελληνισμού»
Με 10 έδρες μπήκε στη Βουλή το κόμμα του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού - Ποια είναι η κύρια «δεξαμενή» ψηφοφόρων του κόμματος

Σχεδόν 53 ημέρες μετά την πρώτη του «ανίχνευση» σε δημοσκόπηση, στις 4/5/2023 που το εμφάνιζε να λαμβάνει 1% (Metron Analysis), το συντηρητικό κόμμα ΝΙΚΗ πέτυχε την είσοδό του στη βουλή, με ποσοστό 3,70% και δέκα έδρες.

Με 192.061 ψήφους, στο 99,6% της ενσωμάτωσης, η ΝΙΚΗ επιβεβαίωσε τη δυναμική που διαμορφώθηκε μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαϊου, όπου είχε λάβει 2,92% (αύξηση 0,78%)

Το εκλογικό αποτέλεσμα μαρτυρά πως «κάστρο» του κόμματος είναι η Μακεδονία, επαληθεύοντας τις αρχικές εκτιμήσεις πως η κύρια δεξαμενή των ψηφοφόρων του προέρχεται από πολίτες που αντιδρούν στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και έχουν σχέσεις με εκκλησιαστικές οργανώσεις αλλά και το Άγιον Όρος.

Ωστόσο στην Μακεδονία η ΝΙΚΗ εκλέγει τρεις βουλευτές και στην υπόλοιπη χώρα -μαζί με τον Επικρατείας- επτά. Συγκεκριμένα: Eπικρατείας (Γεώργιος Αποστολάκης), Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών (Ασπασία Κουρουπάκη), Β1 Βόρειος Τομέας Αθηνών (Ανδρέας Βορύλλας), Β3 Νότιος Τομέας Αθηνών (Νικόλαος Βρεττός), Α’ Ανατολικής Αττικής (Τάσος Οικονομόπουλος), Αχαϊας (Σπυρίδων Τσιρώνης), Α’ Θεσσαλονίκης (Δημήτριος Νατσιός), Β’ Θεσσαλονίκης (Νικόλαος Παπαδόπουλος), Λάρισας (Γεώργιος Ρούντας), Πιερίας (Κομνηνός Δελβερούδης).

Νατσιός : «Θα πορευτούμε με φόβο Θεού»

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, επεσήμανε πως το κόμμα του θα πορευτεί «με φόβο Θεού» ασκώντας πραγματική αντιπολίτευση στη νέα βουλή. Δήλωσε συγκεκριμένα o ίδιος : «Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στήριξε τον αγώνα της ΝΙΚΗΣ. Σήμερα ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού κατέθεσε τη βούλησή του. Γράφτηκε μία σπουδαία σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Είναι η πρώτη φορά που η πίστη του απλού λαού έρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, και εκφράζεται με συντεταγμένο «όχι» σε κάθε τι που διαλύει τις αρχές και τις αγέραστες αξίες του έθνους μας. Η ΝΙΚΗ θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην ερχόμενη Βουλή. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για αυτούς που μάς τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά για όλον τον ελληνικό λαό, ασφαλώς και για αυτήν τη σιωπηλή πλειοψηφία που δεν προσήλθε να ψηφίσει. Με σεβασμό στην ψήφο των συμπολιτών μας, και με φόβο Θεού θα πορευθούμε μαχόμενοι για τη ΝΙΚΗ του ελληνισμού, τη ΝΙΚΗ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τη ΝΙΚΗ του απλού λαού».

Βουλευτής Επικρατείας της ΝΙΚΗΣ είναι ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης. Με καταγωγή από τα Φάρσαλα Λάρισας και σπουδές στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ.Αποστολάκης έφτασε το 2020 στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι γνωστός για τη μάχιμη αρθρογραφία του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Ο ίδιος διατηρεί -και δεν το κρύβει- ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μονές του Αγίου Ορους. Δεν κρύβει επίσης τα φιλορωσικά του αισθήματα, χαρακτηρίζει «εγκληματική» την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία. Ηταν από τους κορυφαίους εκφραστές της απορριπτικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας «εθνική μειοδοσία».

Το 2006 ο κ.Νατσιός ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, ενώ είναι γνώριμος στο τηλεοπτικό κοινό, αφού για σχεδόν μια 12ετία ήταν παρουσιαστής της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στο 4Ε, το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και στο Δίον Τηλεόραση.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019, με έδρα την Θεσσαλονίκη, ένα σχεδόν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Ήταν αποτέλεσμα ζυμώσεων προσώπων που είχαν αντιδράσει σθεναρά στην υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, συμμετέχοντας ενεργά και οργανωτικά στα μεγάλα συλλαλητήρια που τότε είχαν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν και αρχικά στόχος ήταν η κάθοδος στις εκλογές του 2019, αυτό δεν έγινε κατορθωτό γιατί υπήρξαν οργανωτικές δυσκολίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments