Global News

AP News: Το Twitter περιορίζει προσωρινά την ανάγνωση tweets λόγω ΑΙ

AP News: Το Twitter περιορίζει προσωρινά την ανάγνωση tweets λόγω  ΑΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Berliner Zeitung

Το Twitter θα περιορίσει προσωρινά την ανάγνωση των tweets. Η πλατφόρμα θα περιορίσει την ανάγνωση σε 10.000 μηνύματα την ημέρα για επαληθευμένους λογαριασμούς, 1000 για μη επαληθευμένους χρήστες.

Μια απόφαση που ελήφθη «για να διορθωθούν τα ακραία επίπεδα συλλογής δεδομένων και χειραγώγησης του συστήματος», εξήγησε ο Έλον Μασκ σε ένα tweet. Την προηγούμενη μέρα, είχε ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα ήταν πλέον δυνατή η ανάγνωση μηνυμάτων στο δίκτυο χωρίς να συνδεθεί και να δώσει τα αναγνωριστικά του. « Εκατοντάδες οργανισμοί (ίσως περισσότεροι) συγκέντρωναν δεδομένα από το Twitter πολύ επιθετικά, σε σημείο που διέκοψε τη συνήθη χρήση » από τους χρήστες του Διαδικτύου, σύμφωνα με τον πλειοψηφικό μέτοχο του ομίλου του Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια).

Περιορίζοντας τον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβαστούν ανά λογαριασμό, ο Elon Musk επιδιώκει να αποτρέψει αυτούς τους οργανισμούς από τη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων που χρησιμοποιούνται ιδίως για την ανάπτυξη των λεγόμενων μοντέλων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (AI). Για να αναπτύξουν ένα μοντέλο παραγωγής ικανό να ανταποκρίνεται με τρόπο που μοιάζει με άνθρωπο σε καθημερινά αιτήματα γλώσσας, αυτές οι εταιρείες πρέπει να « Σχεδόν όλες οι εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις έως τους μεγαλύτερους ομίλους στον κόσμο, συνέλεγαν μεγάλες ποσότητες δεδομένων », επέμεινε ο Έλον Μασκ.

« Είναι λίγο απογοητευτικό να χρειάζεται να προσθέσουμε επειγόντως έναν σημαντικό αριθμό διακομιστών μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε την άσεμνη αποτίμηση ορισμένων νεοφυών επιχειρήσεων τεχνητής νοημοσύνης », είπε. Αυτοί οι πρόσθετοι διακομιστές ήταν απαραίτητοι για να υποστηρίζει το Twitter μεγάλη κυκλοφορία και χρήση της πλατφόρμας από λογισμικό ή bots, αλλά όχι από απλούς χρήστες.

Το Twitter δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει τις συνέπειες της επιτάχυνσης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και της ανάπτυξης υπηρεσιών που βασίζονται σε γλωσσικά μοντέλα. Στα μέσα Ιουνίου, η πλατφόρμα συζητήσεων Reddit αύξησε τις τιμές που χρεώνει τρίτους προγραμματιστές για τη χρήση δεδομένων και συνομιλιών που δημοσιεύονται στο κοινωνικό δίκτυο. Η απόφαση προκάλεσε κατακραυγή, καθώς αυτές οι πλατφόρμες παρείχαν μέχρι στιγμής πρόσβαση σε δημόσια δεδομένα στον ιστότοπό τους σε μέτριες τιμές ή δωρεάν, για να προωθήσουν την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments