Οικονομία

Τέλος οι επισκέψεις στη ΔΟΥ για νέες κατηγορίες χαρτοσήμου – Ποια τέλη πληρώνονται ψηφιακά

Τέλος οι επισκέψεις στη ΔΟΥ για νέες κατηγορίες χαρτοσήμου – Ποια τέλη πληρώνονται ψηφιακά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τα παρακάτω τέλη χαρτοσήμου εντάχθηκαν και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδωνσε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνεχίζει την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, εντάσσοντας νέες κατηγορίες παραβόλων για το τέλος χαρτοσήμου στην υπηρεσία του ηλεκτρονικού παράβολου (e-Παράβολο).

Συγκεκριμένα, τα παρακάτω τέλη χαρτοσήμου εντάχθηκαν και καταβάλλονται πλέον μέσω της εφαρμογής e-Παράβολο:

  • τα πάγια τέλη χαρτοσήμου, που πληρώνονται ιδίως σε περιπτώσεις που απαιτείται να εκδοθεί άδεια, όπως θρησκευτικού γάμου, κυνηγιού, λειτουργίας τουριστικών ή ταξιδιωτικών γραφείων
  • αναλογικά τέλη χαρτοσήμου, όπως για τέλη μεταγραφής, μισθωμάτων και
  • τέλη χαρτοσήμου που προκαταβάλλονται για πράξεις που πραγματοποιούνται κυρίως από συμβολαιογράφους και υποθηκοφύλακες.

Η πληρωμή των παραπάνω τελών γίνεται μέσω του gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, ή μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE στη διαδρομή «Εφαρμογές / Πολίτες ή Επιχειρήσεις / e-Παράβολο». Οι κατηγορίες τελών χαρτοσήμου που εντάσσονται στην εφαρμογή e-Παράβολο αναφέρονται αναλυτικά στον πίνακα και την Εγκύκλιο της ΑΑΔΕ Ε. 2044/2023.

Από τις 10 Ιουλίου τα παραπάνω τέλη χαρτοσήμου καταβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά μέσω του e-Παράβολο, και δεν θα εξοφλούνται μέσω επίσκεψης στις ΔΟY.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Πολιτικός Ρεπόρτερ
Κάλυψη πολιτικών εξελίξεων και breaking news. Δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ με εμπειρία σε ελεύθερη επικαιρότητα και ανάλυση πολιτικών γεγονότων.