Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Καλύτερος νέος και πιο βελτιωμένος παίκτης ο Μαντζούκας

Παναθηναϊκός: Καλύτερος νέος και πιο βελτιωμένος παίκτης ο Μαντζούκας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
O Λευτέρης Μαντζούκας του Παναθηναϊκού αναδείχθηκε νικητής της ψηφοφορίας του Καλύτερου Νέου Παίκτη και του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη της Basket League.

O 20χρονος Λευτέρης Μαντζούκας του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκε νικητής της ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη του Καλύτερου νέου παίκτη (Κ-21) της Basket League, ενώ παράλληλα ο φόργουορντ των «Πρασίνων» βγήκε και πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν.

Η είδηση της ανάδειξης του ως κορυφαίο σε δύο κατηγορίες, έρχεται μία μέρα πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-20 στο Ηράκλειο, εκεί όπου ο άσος του «Τριφυλλιού», θα ηγηθεί της Εθνικής ομάδας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Ο 20χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού Λευτέρης Μαντζούκας είναι ταυτόχρονα ο Πιο Βελτιωμένος Παίκτης και ο Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 21 ετών) για την Basket League της σεζόν 2022-23.

Ο Μαντζούκας κέρδισε και τις δύο διακρίσεις στα Basket League Awards χάρις στις εμφανίσεις του στο 31ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Μαντζούκας επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίεςπου αφορούσαν τον Πιο Βελτιωμένο Παίκτη και τον Καλύτερο Νέο. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League για τον Πιο Βελτιωμένο ο 20χρονος φόργουορντ των «πρασίνων» πήρε5 ψήφους (22,73%) έναντι 4 του Μανόλη Χατζηδάκη του Κολοσσού H Hotels (4 ψήφοι, 18,18%).

Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων για τον Πιο Βελτιωμένο, ο Μαντζούκας ήταν πρώτος με 14 προτιμήσεις (25,45%) και δεύτερος ο Δημήτρης Μωραΐτης του Περιστερίου bwin με 10 (18,18%). Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού για τον Πιο Βελτιωμένο ο γεννημένος στα Γιάννενα φόργουορντ πήρε 390 ψήφους (11,84%) με δεύτερο τον Σάσα Βεζένκοφ με 336 (10,2%).

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Latest News

27.10.2026 | 09:08

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 600 ευρώ για οικογένειες – Τρέξτε! Λήγουν οι αιτήσεις

27.10.2026 | 08:59

Καιρός: 48ωρο σφοδρών καταιγίδων σε Αττική, Σποράδες και 5 ακόμη περιοχές – Πού θα βρέχει στην παρέλαση

27.10.2026 | 08:30

Αχυρανθρώπους με €1.000 στρατολογούσε ο Γιαννακόπουλος στις εταιρείες «ριχτάδικα»

27.10.2026 | 08:10

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Κω σήμερα λόγω κακοκαιρίας

27.10.2026 | 07:30

Η Ιταλία ενισχύει τον ανατολικό άξονά της για αλλαγή των περιβαλλοντικών κανόνων της ΕΕ

27.10.2026 | 07:10

«Η δημοκρατία νίκησε»: Η Ευρώπη πανηγυρίζει την απρόσμενη νίκη Λούλα στη Βραζιλία

27.10.2026 | 07:00

Τραμπ μετά τις 3 Νοεμβρίου: Το επικίνδυνο παράθυρο για Ιράν, Ουκρανία και Ισραήλ

27.10.2026 | 06:40

Ερντογάν: «Χωρίς νομική βάση οι αντιδράσεις της ΕΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο»

26.10.2026 | 23:39

Κλέλια Ανδριολάτου: Στην Αίγινα με μπλε μπικίνι τον Οκτώβριο [pics]

26.10.2026 | 20:45

Μπισμπίκης: Η εξομολόγηση για το έμφραγμα, το αλκοόλ και την αγάπη – «Δεν ξέρω αν την έχω βρει ακόμα»

26.10.2026 | 20:14

Πάολα: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στην πρεμιέρα της [vid]

26.10.2026 | 16:49

Ιωάννα Τούνη: Η Hermès Birkin που αγόρασε – Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζει

26.10.2026 | 14:37

Χρύσα Ρώπα: «Ποτέ δεν έκανα πράγματα που δεν ήθελα» – «Νιώθω προδομένη και απαξιωμένη σαν πολίτης»

26.10.2026 | 12:50

Ηλιάνα Παπαγεωργίου για τη νέα αγωγή της Χριστοπούλου: «Είναι περίεργο που το γνωρίζετε εσείς και όχι εγώ»

26.10.2026 | 11:51

Καινούργιου: Η τρυφερή ανάρτηση από τη βραδινή έξοδο με τον Κουτσουμπή – «Μαμά και μπαμπάς»

26.10.2026 | 10:06

Βικτώρια Δέλλα: Συγκινεί με το μήνυμά της για τον καρκίνο του μαστού – «Στη μνήμη της μαμάς μου»

27.10.2026 | 06:40

Ερντογάν: «Χωρίς νομική βάση οι αντιδράσεις της ΕΕ για το τουρκολυβικό μνημόνιο»

27.10.2026 | 01:17

Σαουδική Αραβία–Πακιστάν–Τουρκία: Αποστολή στο Ιράν για να φρενάρουν τη φωτιά του πολέμου

27.10.2026 | 00:51

Χαφτάρ ανάμεσα σε Κάιρο και Άγκυρα: Αιγυπτιακό «όχι» στο μνημόνιο, εμπλοκή στο λιβυκό παζάρι

26.10.2026 | 23:47

Το σοκ του Σουέζ επιστρέφει: Όταν ο σύμμαχος γίνεται ο μεγαλύτερος μοχλός πίεσης

26.10.2026 | 19:15

Τουρκολιβυκό: Διπλωματική ανατροπή στην Ουάσιγκτον – Το State Department «αδειάζει» την Άγκυρα

26.10.2026 | 14:47

Τραμπ: Σχέδιο νέου χτυπήματος στο Ιράν μετά τις κάλπες – «Έτοιμοι σε 96 ώρες» οι Αμερικανοί

26.10.2026 | 12:35

Καναδάς–Τουρκία: Η ρήξη με τις ΗΠΑ ανοίγει πόρτα στον Ερντογάν – Συναγερμός για την Κύπρο

26.10.2026 | 12:20

Τουρκία–Ισραήλ: Ο φόβος μιας τυχαίας σύγκρουσης στη Συρία και η κάλπη που αλλάζει τις ισορροπίες

Οι 13 αγώνες τους οποίους «έστησε» η Βάσω Τσαρούχα!

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται η διεθνής διαιτητής Βάσω Τσαρούχα. Δεκατρείς αναμετρήσεις από το 2018 έως το 2026 περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, με αναφορές σε χρηματικά ανταλλάγματα, υποσχέσεις επαγγελματικής ανέλιξης και φερόμενες παρεμβάσεις σε διαιτητικές αποφάσεις.

Οι 13 αγώνες τους οποίους «έστησε» η Βάσω Τσαρούχα!

Αταμάν: Σοκ για το σκάνδαλο μπάσκετ – Μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Ο Εργκίν Αταμάν τοποθετήθηκε για τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την υπόθεση των φερόμενων στημένων αγώνων. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στις κινήσεις που ενδέχεται να πραγματοποιήσει ο σύλλογος, ενώ έστειλε ιδιαίτερο μήνυμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους φιλάθλους των «πρασίνων».

Αταμάν: Σοκ για το σκάνδαλο μπάσκετ – Μήνυμα στον Παναθηναϊκό

Κορομηλάς: Τι είπε για τα 102.000 ευρώ και το EuroCup

Τη δική του εκδοχή για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει παρουσίασε ενώπιον του ανακριτή ο Ηλίας Κορομηλάς. Ο πρώην διαιτητής και ειδικός σε θέματα διαιτησίας αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή σε χειραγώγηση αγώνων, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα 102.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοικία του και απαντά στην καταγγελία για πρόταση «δώρου» 10.000 ευρώ σε Ουκρανό διαιτητή πριν από τον τελικό του EuroCup το 2021.

Κορομηλάς: Τι είπε για τα 102.000 ευρώ και το EuroCup

Παναθηναϊκός: Πέρασε και την παγίδα του Βόλου

Ο Παναθηναϊκός του Γιάκομπ Νίστρουπ δείχνει πως δεν ξέρει μόνο να εντυπωσιάζει, αλλά και να κερδίζει τα παιχνίδια που μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε παγίδες. Το 1-0 επί του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, λίγες ημέρες μετά το απαιτητικό ταξίδι στο Καζακστάν, ήταν μία νίκη ουσίας και χαρακτήρα, με τον Σίριλ Ντέσερς να δίνει τη λύση και τον κόσμο των «πράσινων» να μετατρέπει το γήπεδο σε μικρή Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Πέρασε και την παγίδα του Βόλου

ΑΕΚ: Αήττητη για έναν χρόνο – Ο Κοϊτά και το «κάστρο»

Η ΑΕΚ του Μάρκο Νίκολιτς συνεχίζει να χτίζει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στη Super League, μετατρέποντας παράλληλα τη Νέα Φιλαδέλφεια σε πραγματικό «κάστρο». Το επιβλητικό 5-0 επί του Παναιτωλικού έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ο οποίος δείχνει ότι από τα δεξιά μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνος, ενώ στον ορίζοντα βρίσκεται ήδη η μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΕΚ: Αήττητη για έναν χρόνο – Ο Κοϊτά και το «κάστρο»

Εμπαπέ: 100 γκολ με τη Ρεάλ και δίπλα στους θρύλους

Ο Κιλιάν Εμπαπέ συνεχίζει να γράφει ιστορία με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έφτασε τα 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «μερένγκες», χρειάστηκε μόλις 116 παιχνίδια και πλέον βρίσκεται στην ίδια ιστορική συζήτηση με Φέρεντς Πούσκας, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Το ορόσημο ήρθε μάλιστα στο μεγαλύτερο παιχνίδι της Ισπανίας, με δύο γκολ απέναντι στην Μπαρτσελόνα.

Εμπαπέ: 100 γκολ με τη Ρεάλ και δίπλα στους θρύλους

Νέο ξέσπασμα Γιαννακόπουλου: “Στημένοι διαιτητές ίσον στημένο πρωτάθλημα”

Νέα σκληρή παρέμβαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη δικαστική υπόθεση που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο ελληνικό μπάσκετ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR επανήλθε μέσω των social media, έβαλε στο στόχαστρο τη στάση του Ολυμπιακού και συνέδεσε ευθέως όσα διερευνώνται γύρω από τη διαιτησία με την αξιοπιστία των προηγούμενων πρωταθλημάτων.

Νέο ξέσπασμα Γιαννακόπουλου: “Στημένοι διαιτητές ίσον στημένο πρωτάθλημα”

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στον ανακριτή Τσαρούχα, Κορομηλάς

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της φερόμενης χειραγώγησης αγώνων στο ελληνικό μπάσκετ. Το πρωί της Δευτέρας πέρασαν το κατώφλι της Ευελπίδων ο Ηλίας Κορομηλάς και η Βάσω Τσαρούχα, ενώ ακολουθεί ο Τάσος Πηλοΐδης. Οι σημερινές απολογίες έρχονται μετά τις αποφάσεις για προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Λιόλιου, του Γιώργου Μαυραγάνη και του Πέτρου Παπαπέτρου.

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Στον ανακριτή Τσαρούχα, Κορομηλάς