Ελλάδα

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους

Στο… φούρνο αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες η χώρα λόγω του επικείμενου καύσωνα, ο οποίος μάλιστα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα φέρει μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας. Οι μετεωρολόγοι χτυπούν «καμπανάκι» για το επικίνδυνο φαινομένο ενώ όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται να εκδόσει έκτακτο δελτίο τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, την Τρίτη η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο δεν θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρει ο κ. Κολυδάς την Τετάρτη θα ξεκινήσει το κύμα καύσωνα ενώ θα φτάσει στο «πικ» του την Παρασκευή.

«Δεν ξεχνάμε ότι είναι “ύπουλος” και επικίνδυνος. Δεν φαίνεται σαν τις καταιγίδες και οι μεγάλες δυσκολίες έρχονται το βράδυ όταν οι ελάχιστες βρίσκονται πάνω απο 30°C», τονίζει ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης ξεκινά η θερμή μεταφορά με μεγάλη ένταση, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα έχουν προηγηθεί θερμοκρασίες της τάξεως των 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη πλέον σε όλα τα ηπειρωτικά θα επικρατούν θερμοκρασίες 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα , όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, ο καύσωνας φαίνεται ότι θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments