Αθλητισμός

Σαουδική Αραβία: Η FIFA μπλοκάρει τις μεταγραφές της Αλ Νασρ

Σαουδική Αραβία: Η FIFA μπλοκάρει τις μεταγραφές της Αλ Νασρ
Η σαουδαραβική ομάδα τιμωρήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για μη καταβολή μπόνους στη Λέστερ στη μεταγραφή του Μούσα.

Το πρώτο δυνατό πλήγμα στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας είναι γεγονός: η FIFA απαγόρευσε στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο να εγγράψει νέους παίκτες. Ο σύλλογος, δεύτερος στην κορυφαία κατηγορία της χώρας πέρυσι, εξέπληξε τον πλανήτη τον Δεκέμβριο του 2022 όταν υπέγραψε τον CR7 με 200 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αρκετά γνωστά πρόσωπα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν μετακομίσει στη Μέση Ανατολή τον τελευταίο καιρό, όπως οι Καρίμ Μπενζεμά, Ρούμπεν Νέβες, Ενγκολό Καντέ, Καλίντου Κουλιμπαλί και Έντουαρντ Μεντί, ενώ ο Στίβεν Τζέραρντ έγινε προπονητής της Αλ Ετιφάκ.

Η Αλ Νασρ αγόρασε πρόσφατα τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς από την Ίντερ, αλλά η δραστηριότητά της στο μεταγραφικό παζάρι μπορεί να έχει τελειώσει.

Η FIFA απαγόρευσε στον σύλλογο να δηλώσει νέες μεταγραφές, εγχώριες ή διεθνείς. Η ποινή που επιβλήθηκε θα καλύψει τρεις μεταγραφικές περιόδους και αφορά τη μη καταβολή μπόνους στη Λέστερ, στο πλαίσιο της συμφωνίας των 14 εκατομμυρίων λιρών για τον Νιγηριανό επιθετικό Άχμεντ Μούσα.

Η Αλ Νασρ οφείλει στις «Αλεπούδες» 390.000 λίρες αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμα, εξ ου και η τιμωρία. Ο Μούσα σημείωσε μόλις πέντε γκολ για τη Λέστερ αλλά σκόραρε 14 σε 62 παιχνίδια για τους Άραβες, βοηθώντας τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα τη σεζόν 2018-19.

Η αρχική απόφαση της FIFA ελήφθη το 2021 και στη συνέχεια υποστηρίχθηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, το οποίο υπέρ της Λέστερ.

Οι συμφωνίες όμως δεν τηρήθηκαν, εξ ου και ο αποκλεισμός από τη FIFA. Με νέα επένδυση από το PIF (Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας), ο σύλλογος ελπίζει ότι η νέα δομή και τα βελτιωμένα οικονομικά του θα διασφαλίσουν ότι τέτοια προβλήματα δεν θα ξανασυμβούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments