Αθλητισμός

ΕΜΠ: Τεράστια διάκριση για την ομάδα Oceanos στο Energy Boat Challenge

ΕΜΠ: Τεράστια διάκριση για την ομάδα Oceanos στο Energy Boat Challenge

Πηγή Φωτογραφίας: lifo.gr

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας Oceanos στο Energy Boat Challenge του Μονακό

Τα τελευταία δέκα συναπτά έτη, το δημοφιλές τουρνουά δίνει την δυνατότητα σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να διαγωνιστούν και να παρουσιάσουν τις καινοτόμες κατασκευές τους. Βασικό προαπαιτούμενο για τους συμμετέχοντες είναι τα σκάφη τους να έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά από εκείνους.

Η ομάδα:

To 2016, φοιτητές του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, ίδρυσαν την Oceanos με στόχο την διεθνή εκπροσώπηση του πανεπιστημίου τους στους σχετικούς διαγωνισμούς. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της σχολής, παρευρέθηκε φέτος για τέταρτη συνεχόμενή φορά στο Μονακό, ενώ ακόμη έχει λάβει μέρος και σε αγώνες του θεσμού Hydrocontest.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ελληνικού σκάφους διήρκησε περίπου έντεκα μήνες. Παρά την εξαντλητική διαδικασία, οι εν δυνάμει μηχανικοί δικαιώθηκαν, καθώς το συνθετικό σκάφος τους ανακηρύχθηκε το γρηγορότερο στην κατηγορία του, φτάνοντας τα 18,3 ναυτικά μίλια. Για την άρτια κατανομή των αρμοδιοτήτων, το γκρουπ χωρίστηκε σε έξι υποτμήματα (marketing, design, structural, propulsion, electronics και fundraising reporting).

Έχοντας σημειώσει την καλύτερη της επίδοση διαχρονικά, η ομάδα Oceanos έκανε περήφανη όλη την πανεπιστημιακή αθλητική κοινότητα της χώρας. Οι προετοιμασίες για την επόμενη συμμετοχή αλλά και η κατασκευή του σκάφους αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments