Global News

Associated Press: Οι εξαγωγές της Κίνας πέφτουν κατακόρυφα

Associated Press: Οι εξαγωγές της Κίνας πέφτουν κατακόρυφα

Πηγή Φωτογραφίας: Asia Times

Το κινεζικό εξωτερικό εμπόριο συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Είναι η μεγαλύτερη πτώση στις κινεζικές εξαγωγές από την έναρξη της πανδημίας.

Οι προοπτικές για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θολώνουν – ο φόβος για κραχ αυξάνεται. Μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους, η κινεζική οικονομία χάνει τη δυναμική της. Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας συρρικνώθηκε σημαντικά τον Ιούνιο για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Οι εξαγωγές, παραδοσιακά βασικός μοχλός ανάπτυξης στη χώρα, μειώθηκαν κατά 12,4% από έτος σε έτος, σύμφωνα με τα κινεζικά τελωνεία. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,8%. Και οι δύο τιμές ήταν πιο αδύναμες από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί.

Το εξωτερικό εμπόριο είχε ήδη  ψυχρανθεί τον προηγούμενο μήνα. Τον Μάιο, για παράδειγμα, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 7,5% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και οι τελωνειακοί δασμοί στις εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,5%. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η κινεζική εξαγωγική οικονομία είχε αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, η επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό έχουν προκαλέσει πτώση της ζήτησης για κινεζικά προϊόντα.

Ο κύριος λόγος για τη μείωση των εξαγωγών είναι η ασθενής δυναμική στις παγκόσμιες αγορές. Ο πληθωρισμός και τα υψηλότερα επιτόκια και οι τιμές της ενέργειας ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν επίσης τη ζήτηση για προϊόντα Made in China. Η αδυναμία των εισαγωγών οφείλεται στις αδύναμες εγχώριες αγορές στις προσδοκίες της Λαϊκής Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments