Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι Αγγελόπουλοι φέρνουν “μπόμπερ” από το ΝΒΑ

Ολυμπιακός: Οι Αγγελόπουλοι φέρνουν “μπόμπερ” από το ΝΒΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει τις θέσεις στην περιφέρεια με παίκτη από το πάνω ράφι

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της επάνδρωσης του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας ως βασικότερη εκκρεμότητα πλέον τη μία θέση της περιφέρειας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναζητά στην αγορά έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει στο “2” και στο “3” και θα έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, με τη δεξαμενή του NBA να είναι αυτή στην οποία κοιτάζει κατά βάση. Εκεί λοιπόν εντοπίστηκε η άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση του Σβιάτοσλαβ Μίκχαϊλιουκ.

Ο 26χρονος περιφερειακός μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2014 για να συνδυάσει τις σπουδές με τον αθλητισμό στο NCAA, όπου έκανε καλή καριέρα ως παίκτης – φοιτητής του Κάνσας. Ακολούθως έκανε το βήμα για το ΝΒΑ, στο οποίο βρίσκεται από το 2018. Δίχως όμως να έχει σταθερό ρόλο στο rotation κάποιου οργανισμού.

Με τις συμμετοχές του να περιορίζονται κατά βάση σε λίγα λεπτά και τη G-League να αποτελεί την εναλλακτική επιλογή για εκείνον σε αυτή την πενταετία, ο Σβιάτοσλαβ Μίκχαϊλιουκ άρχισε να κοιτά εσχάτως -και- προς την Ευρώπη. Πάνω σε αυτό έχει πατήσει λοιπόν ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον προς την πλευρά του 26χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

Η περίπτωσή του δεν είναι τόσο απλή βέβαια, αφού ο ίδιος έχει πάντα ως προτεραιότητα την παραμονή στο ΝΒΑ. Κάτι που συνεπάγεται το γεγονός πως θα κάνει υπομονή (για πόσο ακόμη, άγνωστο) για να βρει κάτι που να τον καλύπτει. Αν το βρει. Ειδάλλως, η EuroLeague θα αποτελεί μονόδρομο, με τον Ολυμπιακό να είναι ήδη ενδιαφερόμενος για να αποσπάσει την υπογραφή του.

Τη σεζόν 2022/23 ο Μίκχαϊλιουκ είχε 6.9 πόντους (42.4% τρίποντα), 1.7 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 32 παιχνίδια που αγωνίστηκε με τους Νικς και τους Χόρνετς. Αντίστοιχα, στο EuroBasket 2022 ο 26χρονος γκαρντ/φόργουορντ μέτρησε 17 πόντους (44.9% δίποντο, 34.2% τρίποντο, 84.2% βολές), 5 ριμπάουντ και 2.8 τελικές πάσες σε 6 παιχνίδια που έδωσε η Εθνική Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments