ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου – Πάνω από 30000 οι θεατές

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου – Πάνω από 30000 οι θεατές
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2023 ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 30.000 ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νίκου Πέππα, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών  Συμβούλων καθώς και εκπροσώπων φορέων της πόλης, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στο Μαρούσι.  Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου 2023, έριξε αυλαία την Παρασκευή 14 Ιουλίου, στο κατάμεστο από κόσμο Αίθριο Θέατρο της πόλης, με τη μουσική παράσταση του Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος ερμήνευσε Μίμη Πλέσσα, με τίτλο «Ποιος το ξέρει …».

Στη σκηνή μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα η Ελένη Πέττα και η Δήμητρα Σταθοπούλου, όπου με τη συνοδεία της Ορχήστρας «Μίμης Πλέσσας» ερμήνευσαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του  πολυτάλαντου Έλληνα συνθέτη, με διεθνείς διακρίσεις, Μίμη Πλέσσα. Ανάμεσα άλλων ακούστηκαν τα «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» σε στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου«Του αγοριού απέναντι» (Από την ταινία «Μια κυρία στα μπουζούκια» – 1967) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου«Οι θαλασσιές οι χάντρες»,  από την ελληνική μουσική κωμωδία της Φίνος Φιλμ (1967) σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, το πολυτραγουδισμένο από τον Γιάννη Πουλόπουλο «Καμαρούλα Μια Σταλιά» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου για να τελειώσει η βραδιά με το «Φεύγουν τα Χρόνια» από την κινηματογραφική ταινία «Ραντεβού στον αέρα» (1966) με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου σε στίχους και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε ένα σύντομο χαιρετισμό, ευχαρίστησε τους τρείς καλλιτέχνες και όλους τους μουσικούς της ορχήστρας, για την προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου ενώ ειδική μνεία έκανε για το κοινό που στήριξε το Φεστιβάλ – θεσμό – της πόλης, αναφερόμενος στους θεατές που το καλοκαίρι του 2023 ξεπέρασαν τους 30.000!

Στην συνέχεια προσέφερε αναμνηστικό δώρο για τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και την προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό (αντ’ αυτού παρέλαβε η σύζυγός του  κ. Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα). Το τελευταίο «Μπράβο» του Δημάρχου αφορούσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ και τους εργαζόμενους αυτής για την πολύτιμη βοήθειά τους στο μουσικό Φεστιβάλ.

Η υπεύθυνη της  καλλιτεχνικής επιμέλειας της παράστασης κ. Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ για τη φιλοξενία τους στον Μητροπολιτικό Δήμο και ευχήθηκε σε μια επικείμενη μουσική συνάντηση.

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, για την πρόσκληση που του έκαναν σε αυτό το τόσο επιτυχημένο Φεστιβάλ. καθώς και όλους όσοι συνετέλεσαν στη δημιουργία της υπέροχης μουσικής βραδιάς. Τέλος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο καλλιτέχνη της δεκαετίας του ’60 τον αείμνηστο Δάκη, αφιερώνοντας το «Τόσα καλοκαίρια» από την ταινία «Γοργόνες και μάγκες» (1968) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη  Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου.

Την σκηνοθετική επιμέλεια των προβολών είχε η κ. Ελεάνα Πλέσσα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments