Ελλάδα

Φωτιά τώρα στον Κουβαρά: Εκκενώνονται Λαγονήσι και Ανάβυσσος – Μήνυμα από το 112

Φωτιά τώρα στον Κουβαρά: Εκκενώνονται Λαγονήσι και Ανάβυσσος – Μήνυμα από το 112

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στην περιοχή του Κουβαρά και ήδη κατακαίει προς το Πάνειο Όρος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι στην περιοχή του Κουβαρά και ήδη κατακαίει προς το Πάνειο Όρος, ενώ η προσπάθεια των πυροσβεστικώβν δυνάμεων είναι να καταφέρουν να τη συγκρατήσουν ώστε να μην περάσει προς το Λαγονήσι. Αυτή την ώρα εκκενώνεται ο οικισμός Πέτα, αλλά προς εκκένωση είναι και ο οικισμός Χελώνι, αφού οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια ενώ στους κατοίκους εστάλησαν μηνύματα από το 112σκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στον  Κουβαρά. Κλειστή είναι η λ. Λαυρίου προς το Λαύριο και η Καλυβίων- Κερατέας. 

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται και το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, το οποίο εκκενώθηκε.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς: Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στην περιοχή πλέουν ισχυροί άνεμοι -στα 7 μποφόρ- που δυσχαιρένουν την προσπάθεια των πυροσβεστών. Η φωτιά κινείται προς το Πάνειο Όρος. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Σκάι, Χριστίνα Σούζη, οι άνεμοι είναι βοριάδες, έντασης 6-7 μποφόρ και δεν αναμένεται να κοπάσουν έως αργά το απόγευμα.

Παράλληλα, ο δήμος Σαρωνικού εξέδωσε ανακοίνωση για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου.

Στην πυρκαγιά που εξελίσσεται στην Κερατέα, αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, λέγοντας: «Μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Κουβαρά. Συγκεκριμένα Πέτα – Κουβαρά μπορούμε να πούμε και έχει εκδοθεί γι’ αυτό τον σκοπό ένα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Συγκεκριμένα στις 13.15μμ και αφορά την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή καθοδηγούμενη από ισχυρά ρεύματα ανέμων εντάσεως 6 και 7 μποφόρ, έχει γίνει κλιμάκωση δυνάμεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments