Ελλάδα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Λεύκα

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Εντολή εκκένωσης του χωριού Λεύκα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπου η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Συναγερμός έχει σημάνει στον οικισμό Λεύκα, όπου οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα απομακρύνουν τους πολίτες. Προς το παρόν στην περιοχή δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112. Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις καθιστούν δύσκολη την κατάσταση στα βορειοδυτικά και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, στη Στεφανή και στην Οινόη. Η αγωνία των αρχών στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Την ίδια ώρα, στο μέτωπο της Μάνδρας η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στη φωτιά στα Δερβενοχώρια, η μεγαλύτερη επιχείρηση γίνεται στο χωριό Στεφάνι και ανατολικά προς τις παρυφές της Πάρνηθας όπου υπάρχει ένταση του φαινομένου και διεξάγονται συνδυασμένες επιχειρήσεις από αέρα και έδαφος.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα: από Στεφάνι προς Πράσινο, από Πανακτο προς Οινόη (δυτικά- βορειοδυτικά), από Παλαιοχώρι προς Αγία Σωτήρα, στο Πανόραμα (οικισμός Τιτάν), όπως επίσης υπάρχει έντονη δραστηριότητα από τις δυνάμεις για την προστασία των οικισμών, από την Μανδρα προς Κιάφα, από την Μανδρα προς Καντήλι, από το Καντήλι προς Βλυχαδα, από Γοργοεπηκοο- Κιάφα προς Βλυχαδα και νοτιοανατολικά από Τιτάν προς ΕΥΔΑΠ και από Τιτάν προς Δερβενοχώρια.

Σε όλη την περίμετρο διεξάγονται συνδυασμένες επιχειρήσεις από έδαφος και αέρα ενώ γίνονται και χωματουργικές εργασίες, ιδιαίτερα στο βορειοανατολικό και στο βορειοδυτικό μέτωπο για να περιοριστεί η επέκταση της φωτιάς στους ορεινούς όγκους (συνολικά επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, τα οποία ενισχύονται σταδιακά από τα εναέρια που αποδεσμεύονται από Λουτρακι).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments