Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο μετά από αναζωπύρωση

Φωτιά τώρα: Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο μετά από αναζωπύρωση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο

Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο – Σε απόσταση ασφαλείας από τα διυλιστήρια η φωτιά που ξεκίνησε από το Λουτράκι – Δύσκολη η φωτιά στη Ρόδο καίει δάσος στο κέντρο του νησιού.

Εκκενώνεται ο οικισμός Κανδήλι κοντά στη Νέα Πέραμο. Οι κάτοικοι δέχτηκαν μήνυμα μέσω του 112 να εγκαταλείψουν προς τα Μέγαρα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε αναζωπύρωση στην Νέα Πέραμο, κοντά στα Μέγαρα, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια. Οι κάτοικοι χτες δέχτηκαν προειδοποιητικό μήνυμα μέσω 112, το οποίο τους καλούσε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα κοντά στην Οινόη, στον επαρχιακό δρόμο Οινόης – Μαγούλας. Στο σημείο έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα για ενίσχυση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά στα Δερνβενοχώρια εξελίσσεται σε τρία ενεργά μέτωπα: το ανατολικό προς Στεφάνι, το δυτικό προς την Αγία Σωτήρα και ένα μέτωπο νοτιοδυτικά της Μάνδρας, μακριά από την Εθνική Οδό.

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Δερβενοχώρια

Εν τω μεταξύ, πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνη, ύστερα από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Οι άνθρωποι που επιχειρούν στο σημείο παλεύουν να περιορίσουν το μέτωπο, ενόσω προγνώσεις των μετεωρολόγων δίνουν ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί τρία ελικόπτερα Σινούκ επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Τα ελικόπτερα συνδράμουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Στο πεδίο βολής Κανδήλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκι, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας, από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments