Ελλάδα

Ρόδος: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Ρόδος: Εκκενώνονται τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο – Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στο νησί της Ρόδου παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να την θέσουν υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πυρκαγιά αυτή την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη τουλάχιστον σε τρία μέτωπα και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη.

Στην εκκένωση των χωριών Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς και του ορεινού όγκου του Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Έλαφος, προχωρούν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

To μήνυμα του 112 καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές να εκκενώσουν προς Κολύμπια και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Με ανακοινώσεις τους, Αυτοδιοίκηση και εθελοντικές ομάδες κάνουν έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν όσοι μπορούν για την αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως αυτοί που διαθέτουν μηχανήματα. Άλλωστε, η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρει πως είναι σε διαδικασία επίταξης όλων των μηχανημάτων έργων καθώς και των υδροφόρων, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Επίσης, σε έκτακτη ανακοίνωσή της η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκανε γνωστό ότι λόγω της πυρκαγιάς κλείνουν οι δρόμοι από Σάλακο σε Έμπωνα, από Απόλλωνα σε Έμπωνα και από Λάερμα προς Απόλλωνα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά καίει προς την περιοχή “Στεφανιές” των Λαέρμων και προς την περιοχή του Αρταμίτη. Εμπειροι εθελοντές δασοπυροσβέτες μιλούν για μια από τις πιο μεγάλες, πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολες να ελεγχθούν φωτιές, των τελευταίων ετών στη Ρόδο επειδή καίει σε παρθένο δάσος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments