ΟΤΑ

Συνάντηση εργασίας Λιβάνιου Πατούλη- Στο επίκεντρο θεσμικά και Πολιτική Προστασία

Συνάντηση εργασίας Λιβάνιου Πατούλη- Στο επίκεντρο θεσμικά και Πολιτική Προστασία

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Συνάντηση εργασίας Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη – Στο επίκεντρο θεσμικά ζητήματα και θέματα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση εργασίας Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη – Στο επίκεντρο θεσμικά ζητήματα και θέματα Πολιτικής Προστασίας

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε τη γόνιμη συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με στόχο τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών»

Θεσμικά ζητήματα με στόχο να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να γίνει λειτουργικότερο το έργο της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιο.

Εκτός των θεσμικών θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντηση συζητήθηκε και η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της καθώς την κύρια ευθύνη διαχείρισης την έχει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ο Αν. Υπουργός αναγνώρισε τη συμβολή της Περιφέρειας και των Δήμων στους τομείς της πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει ως απόλυτη προτεραιότητα της την προστασία της ανθρώπινης ζωής και σ’ αυτό το πλαίσιο συνδράμει, πολύ συχνά ακόμα και εκτός αρμοδιοτήτων της, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών μεαφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Λιβάνιου, μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης. Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό μία καλή και δημιουργική θητεία, επισημαίνοντας πως η εμπειρία και η παραγωγική του θητεία τόσο σε υπουργικές θέσεις, όσο και στην Αυτοδιοίκηση αποτελούν «εγγύηση» πως και στα νέα του καθήκοντα θα συμβάλει προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να γίνει πράξη η έννοια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση καθώς έχει θητεύσει σε αυτή για πολλά χρόνια. Τόσο με τον κ. Λιβάνιο, όσο και με την Υπουργό Εσωτερικών κ. Κεραμέως είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια δημιουργική συνεργασία. Στην παρούσα φάση έχουμε την ευκαιρία και την ευθύνη να συνεργαστούμε γόνιμα προς ένα κοινό στόχο, την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της θα είναι συνοδοιπόροι του Υπουργείου Εσωτερικών και θα συνδράμουμε το έργο του υπουργείου με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, προς όφελος της ανάπτυξης και των πολιτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη επισημαίνοντας ότι τον θεωρεί σύμμαχο του Υπουργείου Εσωτερικών στο στόχο να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στη καλή συνεργασία που είχαν κατά την προηγούμενη περίοδο που είχε διατελέσει υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments