Ελλάδα

Φωτιά στη Ρόδο σε 3 μέτωπα: 112 εκκένωσης σε Γεννάδι, Κιοτάρι, Πεύκοι, Λίνδο, Κάλαθο

Φωτιά στη Ρόδο σε 3 μέτωπα: 112 εκκένωσης σε Γεννάδι, Κιοτάρι, Πεύκοι, Λίνδο, Κάλαθο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο, όπου θα δοθεί για έκτη νύχτα η μάχη με τις φλόγες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα.

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο, όπου θα δοθεί για έκτη νύχτα η μάχη με τις φλόγες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα.Σύμφωνα  με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής Β. Βαρθακογιάννη εκδόθηκε στις 9 το βράδυ 112 για τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονται στις περιοχές Κιοτάρι και Γεννάδι για να εκκενώσουν προς Γεννάδι. Η φωτιά όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ είναι σε μακρινή ακόμη απόσταση αλλά κρίνεται απαραίτητη η εκκένωση.

Λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Ρόδου να εκκενωθεί ξανά το Ασκληπιείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνονται ξενοδοχεία στη Λάρδο, ενώ ξενοδοχείο στο Κιοτάρι παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο Σ. Καλαφατάς, ιδιοκτήτης σκάφους μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έλαβε εντολή από το Λιμενικό να μεταβεί στην παραλία στο Γεννάδι (στο πλαίσιο της επίταξης των ιδιωτικών σκαφών προφανώς) προκειμένου να βοηθήσει στην εκκένωση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του στην παραλία αναμένουν περί τα 500 άτομα για να εγκαταλείψουν.

Στην περιοχή μετέβη το πλοίο Νικόλαος Χ., μεγάλης χωρητικότητας, στο οποίο θα μεταφερθούν με τα μικρότερα σκάφη να κάνουν τις μεταφορές από την παραλία στο πλοίο.

Ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος του Λιμενικού ανέφερε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ότι ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης από τις παραλίες στο Γεννάδι (με τουριστικά πλοία) και στο Κιοτάρι (με φέρι μποτ το οποίο βγήκε ως έξω στην παραλία και φουσκωτά). Εκτίμησε ότι περίπου θα μεταφερθούν περίπου 300 πολίτες από κάθε παραλία, ενώ όπως είπε συμμετέχει και το πλοίο Νίκος Χ. Οπως είπε η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά.

Η φωτιά στη Ρόδο καίει σε τρία μέτωπα

Στο νησί πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ που δυσκολεύουν την κατάσταση και αλλάζουν συνεχώς κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ η φωτιά κατέβαινε, γύρισε και ανεβαίνει από το φράγμα της Λάγουρα.

Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μια αναζωπύρωση βορειοανατολικά από τα Λάερμα και μια δεύτερη ανατολικά από το φράγμα του Γαδουρά.

Για τρία ενεργά μέτωπα στη Ρόδο μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα τρία μέτωπα είναι αυτά που προβληματίζουν αυτή τη στιγμή τους πυροσβέστες:

Βορειανατολικά του τεχνητού φράγματος της λίμνης Λαγουρά το οποίο έχει δημιουργήσει ένα μικρό ενεργό μέτωπο 500 μέτρα από Λάερμα π ρος Λάρδο, ένα νέο μέτωπο που ενώνεται με το παλιόκαι το πιο ενεργό είναι στο Ασκληπιείο της Ρόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments