Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Μπήκε στην εβδομάδα του κρίσιμου αγώνα με την Μπεϊτάρ αλλά…

ΠΑΟΚ: Μπήκε στην εβδομάδα του κρίσιμου αγώνα με την Μπεϊτάρ αλλά…

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μπήκαμε στην εβδομάδα του κρίσιμου αγώνα και έχει διαμορφωθεί το πως θα πάει ο ΠΑΟΚ σε αυτόν.

Το πως θα προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ τους αγώνες με την Μπεϊτάρ, το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Το μόνο που απομένει είναι αν θα κλείσει σήμερα, αύριο ο χαφ, πιθανότατα ο Οζντόεφ, για να δηλωθεί στη λίστα έστω και σαν μία επιπλέον επιλογή εκεί όπου η ομάδα ξέμεινε με δύο μέσους. Ο Σαμάτα μπήκε αλλά θα βοηθήσει για λίγα λεπτά αν χρειαστεί, όντας ανέτοιμος είναι η αλήθεια, οι Μπάμπα – Κεντζιόρα δίνουν ένα σχετικό βάθος σε περίπτωση που χρειαστούν και κάπου εκεί ολοκληρώνεται η εικόνα της ομάδας.

Το ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, είναι μία διαδικασία που προφανώς δεν με απασχολεί. Ο επόμενος θα υπάρξει αν περάσω αυτόν που έχω μπροστά μου. Αν με το καλό συμβεί αυτό, θα ασχοληθώ.

Αυτό που έχω στο μυαλό μου σε αυτή την περίοδο των διακοπών μου – γελάει ο κόσμος και ειδικά η γυναίκα μου με το ότι είμαι σε διακοπές – είναι μία εικόνα του Λουτσέσκου στο περιθώριο της συνέντευξης που μας έδωσε στην Ολλανδία, για το πως επηρεάζουν την καθημερινότητα της ομάδας παρατρεχάμενοι παικτών, μάνατζερ και διάφοροι απίθανοι που μπορούν να εμφανιστούν από το πουθενά.

Η ουσία είναι, πως σε μία περίοδο κρίσης που ξεκίνησε από τον τελικό του κυπέλλου και μετράει ακόμη, εμφανίστηκαν ουκ ολίγα περιστατικά με παίκτες που έχουν τάσεις φυγής και παράλληλα, καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στους αγώνες που έρχονται.

Ένας από τους λόγους που εκτιμώ πως αποχώρησε ο Μπότο ήταν αυτός. Η αδυναμία του – ή η έλλειψη διάθεσης – να παίξει τον ρόλο του κακού μπάτσου πριν γίνει το κακό ή να παρέμβει αποτελεσματικά αφού γίνει.

Η υπόθεση Ίνγκασον, ήταν η πρώτη που χτύπησε την πόρτα και κακά τα ψέματα, συνοδεύτηκε με καλά λεφτά τα οποία ήταν αρκετά για να γίνει το χατίρι του παίκτη. Είναι από τις περιπτώσεις που το κλαμπ νομοτελειακά θα συμπλεύσει με τον παίκτη. Το καταλάβαμε από την πρώτη στιγμή όταν μάθαμε την πρόταση της Μίντιλαντ. Όμως ακολούθησαν και άλλα περιστατικά.

Για παράδειγμα, η διαρροή σε ελληνικό μέσο πως ο Κοτάρσκι θα φέρει πρόταση από την Γουέστ Χαμ, ήταν ένα εσωτερικό αυτογκόλ μιας και αποδείχτηκε πως δεν ήταν του ατζέντη του. Ποτέ δεν γνωρίζεις 100% ποιος έβγαλε κάποιο θέμα, αλλά σίγουρα γνωρίζεις ποιος βολεύεται από αυτό ατομικά. Σίγουρα όχι ο ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα αυτής της διαρροής, ήταν να χάσει το μυαλό του ο Κροάτης και να έρθει στην Ολλανδία χωρίς καμία συγκέντρωση. Το καταλάβετε όλοι από κάποια φιλικά να υποθέσω.

Είχαμε την περίπτωση του Νάρεϊ, ο οποίος νιώθει αδικημένος στη τοποθεσία Τούμπα γιατί αμείβεται με ποσό χαμηλότερο των υπολοίπων, έχοντας τα καλύτερα νούμερα στην ομάδα. Προφανώς και δεν βάλαμε εμείς την υπογραφή μας στο συμβόλαιο αλλά το βασικότερο. Ο μάνατζέρ του τον προτείνει παντού για να πιέσει. Ούτε εδώ υπάρχει ο κακός μπάτσος να τον συμμαζέψει. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ υπήρχαν επίσημες διαψεύσεις για ομάδες που δήθεν ενδιαφέρθηκαν.

Την Παρασκευή εμφανίστηκε η πρόταση της Ναντ για τον Αουγκούστο. Προφανώς και η Ναντ είναι σε συνεννόηση με τον μάνατζερ του παίκτη, για να προχωρήσει σε αυτή τη πρόταση. Και τι έστειλαν οι Γάλλοι; Πρόταση τριών εκατ ευρώ για παίκτη που αμείβεται 1,2 εκατ ευρώ τον χρόνο, είναι σημαντικός για την ομάδα του και το πρωτάθλημα που συμμετέχει και έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο. Μιλάμε για την μεγαλύτερη κωμωδία πρόταση που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με αυτά τα δεδομένα.

Προφανώς και ο ΠΑΟΚ ούτε που ασχολήθηκε, αλλά και εδώ ο κακός μπάτσος είναι απαραίτητος για να συνεφέρει τον ατζέντη. Ο οποίος προφανώς και είναι αυτός που κατεύθυνε τους Γάλλους σε αυτή την προσέγγιση.

Τον κακό μπάτσο προφανώς και είναι ένας ρόλος που αφορά τον αθλητικό διευθυντή. Αυτός είναι που διαχειρίζεται αυτών των ειδών τις καταστάσεις. Και εκ του αποτελέσματος, ο Μπότο δεν το έκανε αυτό γιατί ουδέποτε ήταν ένας κρίκος της αλυσίδας του κλαμπ. Φρόντισε και ο ίδιος με το καλημέρα να αποσπαστεί.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα που μιλάμε δεν έχει ανοίξει θέμα αντικατάστασης του Πορτογάλου, αλλά με βάση των όσων έχουμε δει, ήρθε η ώρα να δουλέψει ο ίδιος την επόμενη μέρα. Να βρει την λύση εκ των έσω. Να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ που όλοι οι παίκτες παρακαλούσαν να μείνουν.

Το ποια θα είναι η λύση εκ των έσω, προφανώς και θα βρεθεί. Ο Άντρε στη συνέντευξη που έδωσε στο PAOK24, το είπε απ έξω – απ έξω. Όμως δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν πολλά παιδιά που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, σταμάτησαν ή θα σταματήσουν σύντομα το ποδόσφαιρο και έχουν προδιαγραφές. Θα πρέπει αυτός που θα αναλάβει, να έχει συναίσθηση, να είναι το μέλλον του ο ΠΑΟΚ και να μην τον αντιμετωπίζει σαν σκαλοπάτι ή τυχοδιωκτικά.

Κλείνοντας με τα θέματα διαχείρισης, θα πιάσω το θέμα Πέλκα που προσωπικά με πόνεσε γιατί τον θεωρώ – και είναι – δικό μας παιδί. Η δουλειά ήταν ένα τηλεφώνημα υπόθεση. Αν ο Δημήτρης έπαιρνε τον Ιβάν Σαββίδη ένα τηλέφωνο, η δουλειά θα γινόταν. Αυτό το τηλέφωνο δεν έγινε ποτέ εκτιμώ όχι γιατί δεν ήθελε ο Πέλκας να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Απλά με δεδομένο πως γνωρίζουμε πόσο συναισθηματικός είναι ο Ιβάν, η προσέγγισή του είναι εύκολη. Αν είσαι ο Πέλκας με ότι κουβαλάς πάνω σου για την ομάδα, η πόρτα είναι ανοιχτή αρκεί να το δηλώσεις. Το ότι ενεπλάκη ο Κουτσολιάκος και ότι κυκλοφόρησαν κάτι φήμες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αποδείχτηκε πως δεν ωφέλησαν κανέναν.

Ο Ιβαν Σαββίδης διευκόλυνε τον Πέλκα να κάνει το επόμενό του βήμα μιλώντας του προσωπικά, παρότι θα ήθελε να είχαν υπογράψει την ανανέωση και να πάρει μεγαλύτερη προσφορά. Δεν τον αντιμετώπισε όμως εχθρικά, αυστηρά επαγγελματικά ή κρύα. Είναι λογικό να περιμένει αντίστοιχη συμπεριφορά.

Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως νομίζω ότι το θέμα δεν ήταν καν το οικονομικό. Ήταν αυτό το τηλέφωνο ενός παίκτη προς τον ιδιοκτήτη, που θα άνοιγε τον δρόμο να είναι χαρούμενος και ο Πέλκας και ο Λουτσέσκου που θα είχε άλλον έναν αξιόπιστο μεσοεπιθετικό στη μηχανή του. Ξέχωρα αν ο παίκτης συμφώνησε αλλού, αυτό το τηλέφωνο μπορεί να γίνει και σήμερα. Όχι για επαγγελματικούς, αλλά για ανθρώπινους λόγους.

Πιάνοντας για λίγο τα μεταγραφικά, δύο είναι τα ανοιχτά μέτωπα στα χαφ. Του Οζντόεφ που θεωρητικά είναι το πιο εύκολο ξέχωρα από τα παιχνίδια τακτικής που ακολουθεί ο πρόεδρος της ομάδας του και του Μαξίμοβιτς που ο ΠΑΟΚ το παλεύει εδώ και έναν μήνα έχοντας τον παίκτη μαζί του.

Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους, είναι διαφορετικοί παίκτες. Ο πρώτος με την μπάλα πολύ καλός, πατάει συνεχώς περιοχή, είναι 8 προς 10. Ο Σέρβος, είναι σκυλί του πολέμου, θα δώσει μεγάλη λύση στην αμυντική μετάβαση, είναι ουσιαστικά 6 προς 8.

Οι δυο τους, θα συνέθεταν ένα εξαιρετικό δίδυμο και δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να τους έχει και τους δύο ο ΠΑΟΚ, μιας και άμεσα χρειάζεται χαφ και θα παλέψει να κλείσει τον Οζντόεφ και στη διάρκεια, αν προκύψει του Σέρβου – δηλαδή λογικευτεί η Χετάφε – θα κάνει και την κίνηση για αυτόν. Άλλωστε 28 είναι, μπορεί να τον πάρει και ως ελεύθερο του χρόνου αν φτάσει εκεί το πράγμα.

Πηγή: sdna.gr//Σταύρος Κόλκας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments