Ελλάδα

Πύρινη κόλαση σε Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο και Ρόδο – Πώς εξελίσσονται τα μέτωπα

Πύρινη κόλαση σε Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο και Ρόδο – Πώς εξελίσσονται τα μέτωπα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη στη χώρα

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο όπου συνεχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις να καίνε ανεξέλεγκτα ενώ τις βραδινές ώρες εκκενώθηκαν οικισμοί καθώς οι φλόγες πλησίαζαν προς κατοικημένες περιοχές.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο Ρόδου. Η φωτιά έχει μπει στις αυλές των σπιτιών.

Η νύχτα ήταν δύσκολη και σε Κέρκυρα και Κάρυστο όπου αρκετοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς δόθηκε εντολή εκκένωσης οικισμών. Μάλιστα, λίγο μετά τις 6 το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της περιοχής Πλατύς Γιαλός ώστε να κινηθούν προς Κάρυστο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Λιβάδι και Καστρί Καρύστου Ευβοίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λιβάδι και Καστρί, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Λίγο νωρίτερα είχαν εξελιχθεί δραματικές στιγμές στην Κέρκυρα καθώς πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος. – Ελληνικής Ακτοφυλακής από παραλία Νησάκι Κέρκυρας μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 7 ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας κόσμου, 2 μεγάλης χωρητικότητας κόσμου και 1 ρυμουλκό, ενώ απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άτομα από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες.

Στο Αίγιο η φωτιά εξακολουθεί να καίει νότια της Εθνικής Οδού στον ορεινό όγκο με πορεία νοτιοανατολική, σύμφωνα με τη ροή του αέρα. Οι δυνάμεις του ΠΣ επιχειρούν να τη σταματήσουν νότια του χωριού Τράπεζα, για το οποίο δόθηκε τις βραδινές ώρες εντολή εκκένωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments