Οδηγός

Φοιτητικό επίδομα: Αδειάζει η κλεψύδρα για τα 1.500 ευρώ

Φοιτητικό επίδομα: Αδειάζει η κλεψύδρα για τα 1.500 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι

Έως και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, μέσω της ειδικής εφαρμογής για το στεγαστικό επίδομα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στην διεύθυνση https://stegastiko.minedu.gov.gr/.

Για την είσοδο των ενδιαφερομένων στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν για το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) τους κωδικούς TAXISΝΕΤ του δικαιούχου (γονέα ή φοιτητή στην περίπτωση που ο φοιτητής είναι υπόχρεος κατάθεσης φορολογικής δήλωσης).

Υπενθυμίζεται ότι το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα από 1.000€ έχει αυξηθεί στα 1.500€ ενώ για τους δικαιούχους φοιτητές που συγκατοικούν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα έχει αυξηθεί στα 2.000€ ανά άτομο.

Φοιτητικό επίδομα: Προσοχή στο IBAN κατά την αίτηση

Για να ολοκληρωθεί το αίτημα στεγαστικού επιδόματος, απαιτείται υποχρεωτικά και σωστά, η συμπλήρωση στο αντίστοιχο πεδίο, του αριθμού (IBAN) του τραπεζικού βιβλιαρίου του δικαιούχου. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση ο δικαιούχος του τραπεζικού βιβλιαρίου να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δικαιούχο του στεγαστικού επιδόματος, δηλαδή το άτομο με τους κωδικούς taxisnet του οποίου πραγματοποιείται η εισαγωγή στην πλατφόρμα του στεγαστικού επιδόματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments