Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Μπεϊτάρ 0-0: Όλα ανοιχτά στην Ιερουσαλήμ

ΠΑΟΚ Μπεϊτάρ 0-0: Όλα ανοιχτά στην Ιερουσαλήμ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με μοιραίο τον Σβαμπ που έχασε πέναλτι, ο ανούσιος ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με την Μπεϊτάρ με την πρόκριση να κρίνετε στη ρεβάνς του Ισραήλ.

Στον μηδέν έμεινε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο γήπεδο της Τούμπας, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στην πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Ισραήλ. Μοιραίος για τον δικέφαλο του βορρά ο Στέφαν Σβαμπ που αστόχησε από την «άσπρη βούλα» και πέταξε το δώρο που του έδωσε ο κεντρικός αμυντικός της Μπεϊτάρ, Γκόντλιεμπ στο 9ο λεπτό του αγώνα.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο γήπεδο του ώστε να ταξιδέψει την επόμενη Πέμπτη (03/08) στη ρεβάνς του Ισραήλ με αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης απέναντι στη Μπεϊτάρ. Τώρα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να κάνει την αυτοκριτική του ώστε να παρουσιαστεί πιο έτοιμο στο δεύτερο σκέλος της σειράς με την Μπεϊτάρ, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του UEFA Europa Conference League.

Εκτός από το χαμένο πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες και δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν από το πρώτο λεπτό. Από την άλλη, η Μπεϊτάρ είχε ως πολυτιμότερο της παίκτη τον τερματοφύλακα της, Μιγκέλ Σίλβα, ο οποίος αφού απέκρουσε το πέναλτι έβαλε «στοπ» και όποτε χρειάστηκε στο ματς, με την ομάδα από το Ισραήλ να έχει και μία μεγάλη ευκαρία στο πρώτο 45λεπτο να προηγηθεί στο σκορ, αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Πώς ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη όσον αφορά τις αρχικές του επιλογές και σε διάταξη 4-2-3-1, επέλεξε κάτω από την εστία τον Κοτάρσκι και στην τετράδα της άμυνας τους  Κεντζιόρα (δεξιά), Μπάμπα (αριστερά), με τους Εκόνγκ και Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ο Τσιγγάρας με τον Σβαμπ, ενώ λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Κωνσταντέλιας. Στα «φτερά» της επίθεσης ήταν ο Ζίβκοβιτς με τον Τάισον και στην κορυφή βρέθηκε ο Μπράντον Τόμας.

Από την άλλη, ο Αμπούκασις παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 5-3-2, επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μιγκέλ Σίλβα, την πεντάδα στην άμυνα επέλεξε  τους Μπίτον, Ντγκάνι, Κρίαφ, Μορόζοβ και Αζάρια. Στην τριάδα του κέντρου ήταν οι Ασκενάζι, Ζάι, Νικολαέσκου ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούνταν από τους Σούα και Κόρσια.

Είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες αλλά όχι το γκολ στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ

Δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ που από το πρώτο λεπτό είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και άσκησε πολύ υψηλή πίεση στους παίκτες της Μπεϊτάρ.  Έτσι, ήρθε η πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν δυσκόλεψε την ανάπτυξη της ομάδας από το Ισραήλ με τον Ζίβκοβιτς να είναι πάνω στο μαρκάρισμα του Γκότλιεμπ και τον τελευταίο να απλώνει το χέρι και να ρίχνει στο έδαφος τον παίκτη του δικεφάλλου, με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι στο 9ο λεπτό.

Εκτελεστής του πέναλτι ο Στέφαν Σβαμπ, με τον Αυστριακό να το εκτελεί άσχημα και τον Σίλβα να αποκρούει. Το χαμένο πέναλτι δεν επηρέασε τους παίκτες  του Ραζβάν Λουτσέσκου που συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό και στο 14ο λεπτό ο Τάισον απείλεσε με σουτ εκτός περιοχής της εστία της Μπεϊτάρ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 20ο λεπτό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έφτασε στην Τρίτη του τελική με τον Εκόνγκ να σπαταλά μία ευκαιρία από καλό σημείο, πιάνοντας λάθος την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο σημείο όπου η Μπεϊταρ προσπάθησε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας βρήκε και την καλύτερη της στιγμή στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Συγκεκριμένα, στο 29ο λεπτό, αφού αναπτύχθηκε ωραία από την αριστερή πλευρά της επίθεσης της, είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι μετά την σέντρα του Μοροζόβ.

Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, το σκηνικό παρέμενε το ίδιο με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο της μπάλας και τα σουτ του Ζίβκοβιτς (33ο) , και του Μπάμπα (44ο) να μην βρίσκουν εστία, ωστόσο το σουτ του Σβάμπ στο 38ο λεπτό ανάγκασε τον Σίλβα σε μία σημαντική επέμβαση ψηλά στην δεξιά του γωνία.

 Η πίεση για το αποτέλεσμα αποσυντόνισε τον ΠΑΟΚ

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει απειλήσει τρεισ φορές την εστία της Μπεϊτάρ στα πρώτα 10′ λεπτά του δεύτερου μέρους. Αρχικά, στο 48ο λεπτό ο ΠΑΟΚ μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή της φιλοξενούμενης, με την μπάλα να μένει στην περιοχή αλλά κανείς παίκτης του δικεφάλου να μην καταφέρνει να την στείλει προς την εστία. Στο 51ο όπως και στο 53ο λεπτό τα σουτ των Ζίβκοβιτς και Μπάμπα από το ύψος της περιοχής ενώ είχαν χώρο δεν βρήκαν στόχο.

Στο 58ο λεπτό ήταν η σειρά της Μπεϊτάρ να απειλήσει, καθώς έπειτα από χαμηλή σέντρα του Μπίτον από τα δεξία ο Εκόνγκ απομάκρυνε άτσαλα με την μπάλα να φτάνει σε παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι αλλά είδε την μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ. Στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε κάπως ανορθόδοξο χωρίς να συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο μπροστά από τις δύο εστίες, μέχρι το 66ο λεπτό όπου ο Νικολαέσκου έπιασε από πλάγια θέση έναν «κεραυνό» αναγκάζοντας τον Κοτάρσκι να κάνει επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Καθώς ο χρόνος περνούσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών βάραιναν και ο ρυθμός του παιχνιδιού όλο και μειωνόταν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περιοριστεί στα «καρέ» τους και τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έτσι, ήρθε και η σημαντικότερη ευκαιρία του δικεφάλου στο 83ο λεπτό, οπου έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Σαμάτα υποδέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλο του και εκτέλεσε από πλάγια θέση αλλά ο Σίλβα είχε σωστή τοποθέτηση.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με την Μπεϊτάρ να φέυγει αλώβητη από την Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ για το πρώτο ματς του δεύτερου προκριματικού του Conference League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments