Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Μάχη για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στο Σοφό – Επιχειρούν τα εναέρια

Ασπρόπυργος: Μάχη για να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στο Σοφό – Επιχειρούν τα εναέρια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Σε εξέλιξη αλλά καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ στο έδαφος επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Τη νύχτα, μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές, ενώ η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά κινήθηκε προς ένα λατομείο στην περιοχή, αλλά υπήρξαν πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία και χαράδρες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστών έγινε ακόμη δυσκολότερο καθώς φυσούσε νοτιάς, με το «στοίχημα» να είναι ο περιορισμός του πύρινου μετώπου όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν βραδιάσει.

Για το λόγο αυτό μέχρι τη δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις νερού από αέρος 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), ενώ στο έδαφος επιχειρούσαν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, εκ των οποίων οι 30 πυροσβέστες είναι Ρουμάνοι με 4 οχήματα.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.