Ελλάδα

Αδελφοποίηση συμμοριών

Αδελφοποίηση συμμοριών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Της χθεσινής τραγωδίας, που εκτυλίχθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε προηγηθεί, μεταξύ άλλων, η αδελφοποίηση συμμοριών και νεοναζί.

Η κατάληξη άλλος ένας νεκρός. Ο Μιχάλης. Επειδή βρέθηκε στη γειτονιά της αγαπημένης του ομάδας. Χωρίς άλλα λόγια.  Χωρίς «δικαιολογίες».

Το σενάριο διαφορετικό αυτή τη φορά και ακραία προκλητικό. Δολοφόνοι διέσχισαν 3 χώρες και τη μισή Ελλάδα για να επιβιβαστούν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, αφού συναντήθηκαν με ημεδαπούς δολοφόνους, για να μεταβούν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Χρειάζεται να περιγράψει κανείς, πόσοι τους είδαν να πορεύονται στον φονικό τους προορισμό; Χρειάζεται να περιγράψει κανείς, το πώς το Κράτος μας επέτρεψε τη δολοφονική επιδρομή;

Θα σταθώ όμως στα «αδέρφια» τους, στους ημεδαπούς κουτσαβάκηδες που θέλουν διεθνή ενίσχυση, για να σταθούν στα άνανδρα πόδια τους και να πουλήσουν μαγκιά. Για να μη γελιόμαστε, αυτοί οι δολοφόνοι δεν είναι «συνοπαδοί» κανενός υγιούς εγκεφάλου και φιλάθλου. Δεν έχει καμιά σημασία το χρώμα της φανέλας που φορούν, το οπαδιλίκι που πουλάνε στα γήπεδα, εκτός…

Εκτός αν αυτοί οι δολοφόνοι βρίσκουν συστηματικά θέση στο πέταλο συγκεκριμένης ομάδας. Εκτός αν αυτοί οι δολοφόνοι και οι εκπρόσωποί τους βρίσκουν θέση σε τραπέζια συνεδριάσεων με τις διοικήσεις των ομάδων για τιμές εισιτηρίων, για θέσεις σε τσάρτερ, για συστηματική στήριξη, για προϊόντα προς πώληση κλπ κλπ. Τότε το πράγμα χοντραίνει και οι «δολοφόνοι» είναι υποσύνολο του «υπέροχου κόσμου που δίνει ώθηση στην ομάδα μας», του πέταλου μπροστά στο οποίο παρατάσσονται επαγγελματίες αθλητές και υποκλίνονται. Εκεί που κρεμάνε τα πανιά τους και κοκορεύονται για τα ανδραγαθήματά τους.

Αν τα παραπάνω συμβαίνουν και ξέρουμε όλοι, αν και που συμβαίνουν, τότε υπάρχουν διοικήσεις συνένοχες. Διοικητικοί ηγέτες που έχουν αίμα στα χέρια τους και χωρίς να πλυθούν, θέλουν να πιάσουν και λεφτά στα ίδια χέρια. Λεφτά από επιχορηγήσεις του Κράτους, λεφτά από διαφήμιση κρατικών επιχειρήσεων, λεφτά από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για ιδιωτικά γήπεδα για τα οποία θέλουν και τις εμπορικές χρήσεις. Θέλουν και αίμα και λεφτά. Ε, δε γίνεται.

Αν δεν υπάρχει η βούληση, να ξεριζωθούν οι δολοφόνοι από την κερκίδα, ένας ένας και ονομαστικά (αλήθεια γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτή η βούληση και πάμε στη βολική αντιμετώπιση του κοπαδιού;) μπορεί ωραιότατα το Ελληνικό Κράτος να κόψει όλες τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις και διευκολύνσεις. Αν το Κράτος κοιτάει αλλού αδιάφορο, όπως στη χτεσινή δολοφονική πορεία ως την Ν. Φιλαδέλφεια, τότε είναι απολύτως συνένοχο. Έχει κι αυτό στα χέρια του αίμα και λεφτά.

Αυτοί που αδελφοποιούνται με Ναζί είναι επίσης Ναζί. Αυτοί που αδελφοποιούνται με δολοφόνους και υιοθετούν μάλιστα και τα παρατσούκλια τους, είναι επίσης δολοφόνοι. Είναι μάλιστα τόσο καθάρματα, που το διαφημίζουν κιόλας. Άρα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν, να απομονωθούν, να αποκλειστούν αρχικά και τελικά να τιμωρηθούν. Αν δε συμβούν αυτά, σημαίνει απλά ότι δεν υπάρχει πρόθεση.

Καθόμαστε λοιπόν στωικά και περιμένουμε Διοικήσεις και Κράτος. Περιμένουμε να πλύνουν τα χέρια τους και να πράξουν. Από τους «αδελφοποιημένους» δεν περιμένουμε τίποτα. Περιμένουμε Διοικήσεις και Κράτος θρηνώντας. Για άλλη μια φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments