Ελλάδα

Καμία δικαιολογία

Καμία δικαιολογία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο

Είναι βέβαιο ότι η δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου δεν προσφέρεται επ' ουδενί για δικαιολογίες, αλλά για την ανάληψη άμεσων και αποτελεσματικών δράσεων.

Η οργανωμένη μετακίνηση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ -παρά την επίσημη απαγόρευση- είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός νέου παιδιού και τον τραυματισμό άλλων 8 ατόμων.

Άλλο ένα κακό παράδειγμα για το υφιστάμενο κράτος που αδυνατεί να προσφέρει τη στοιχειώδη ασφάλεια στους πολίτες της χώρας. Εν προκειμένω δεν αφορά μόνο στην αδυναμία να αποτρέψει ένα συμβάν, που όφειλε να μην είχε συμβεί σε μία οργανωμένη χώρα, αλλά και στο έλλειμμα πληροφόρησης για μία οργανωμένη προγραμματισμένη βίαιη δράση, προερχόμενη μάλιστα εκτός της Ελλάδας – η οποία τελικά φαίνεται πως ήταν γνωστή και προδιαγεγραμμένη.

Είμαστε πλέον προετοιμασμένοι για την επόμενη πολιτική αντιμετώπιση μιας κρίσης, η οποία θα αποδώσει επιχειρησιακές αλλά όχι και πολιτικές ευθύνες, θα εστιάσει σε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς και θα μιλήσει για αύξηση των ποινών σε αντίστοιχες παραβατικές συμπεριφορές.

Μέχρι πότε όμως θα πετάμε την μπάλα στην εξέδρα, θα αποπροσανατολίζουμε τους πολίτες, θα δείχνουμε με το δάχτυλο τους γραμματείς και τους διοικητές, τους φύλακες, τους εμπρηστές και όχι αυτούς που έχουν ιεραρχικά την αντικειμενική ευθύνη;

Μέχρι πότε θα επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας (δεν πέρασε πολύς καιρός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού) χωρίς να λαμβάνουμε πραγματικά μέτρα, χωρίς καν να συζητάμε στη δημόσια σφαίρα τα ουσιώδη και πώς θα βελτιωθούμε, μέχρι πότε θα εξαντλούμαστε σε κενά συνθήματα, γραμμώνοντας κομματικά χρωματισμένα μέσα ενημέρωσης να ορίζουν παραπειστικά την ατζέντα;

Μέχρι πότε θα επικαλούμαστε την πρόσφατη εκλογική ετυμηγορία ως άλλοθι της εμπιστοσύνης του λαού για τη μη διόρθωση των καταφανών αδυναμιών του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος, χωρίς, βέβαια, να υποκύπτουμε σε δεκάρικες αντιπολιτευτικές κορώνες;

Υποτίθεται ότι τα κράτη υιοθετούν παρακολουθήσεις, υποκλοπές και άλλες επεμβατικές στην ιδιωτικότητα μεθόδους, για να καταπολεμήσουν το οργανωμένο έγκλημα. Αυτή η επιχείρηση ήταν ο ορισμός του οργανωμένου εγκλήματος.

Καμία δικαιολογία λοιπόν για την έλλειψη:

Διασυνοριακής συνεργασίας με γειτονικές χώρες

Ελέγχου στα σύνορα

Ελέγχου εντός της χώρας.

Η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει τις προδιαγραφές, πολιτικές και διοικητικές, να υπερβεί θετικά την παρούσα κρίση και να αποδειχθεί αντάξια των λαϊκών προσδοκιών που επενδύθηκαν σε αυτήν σε πριν από περίπου ενάμισι μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments