SPOTLIGHTS

«Χανόμαστε και διαφωνούμε, αλλά είναι υπέροχο»: Bonding Holidays, η νέα τάση των διακοπών

«Χανόμαστε και διαφωνούμε, αλλά είναι υπέροχο»: Bonding Holidays, η νέα τάση των διακοπών

Πηγή Φωτογραφίας: healthshots//pixabay

Επειδή ό,τι πολιτιμότερο έχουμε ως ενήλικες με τους γονείς μας είναι ο χρόνος που μοιραζόμαστε.

Οι περισσότεροι, ήδη από την εφηβεία, συνήθως γύρω στα δεκαέξι, αρχίζουμε σιγά αλλά σταθερά, να δυσανασχετούμε στην ιδέα των διακοπών με τους γονείς. Στη συνέχεια ως ενήλικες προγραμματίζουμε διακοπές με φίλους και συντρόφους, και αργότερα με τα παιδιά μας, όπως έκαναν οι γονείς μας, τα οποία, όπως κάποτε κι εμείς οι ίδιοι, μάλλον δεν χαίρονται ιδιαίτερα να βολτάρουν στα παραθαλάσσια θέρετρα παρέα με τους γονείς τους -δηλαδή, εμάς.

Μετά τη δοκιμασία της πανδημίας ωστόσο, καταγράφεται μία νέα τάση που έρχεται ίσως και να ανατρέψει τον κύκλο των διακοπών όπως τον ξέρουμε, σύμφωνα με την οποία, ενήλικες απολαμβάνουν ολιγοήμερες διακοπές συντροφιά με τον έναν από τους δύο γονείς τους.

«Υποσχέσεις που είχαν δώσει μέλη της οικογένειας τις περιόδους των lockdown, λέγοντας ‘όταν όλα αυτά τελειώσουν, θα πάμε εκεί’, βλέπουμε να πραγματοποιούνται», εξηγεί στον Guardian ο Τομ Μπάρμπερ, συνιδρυτής της Original Travel, αναφερόμενος στις διακοπές που δίνουν χώρο και χρόνο στον μοναδικό αυτό δεσμό της ζωής μας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο του ξεκίνησε πρόσφατα να σχεδιάζει πακέτα διακοπών για τα ζευγάρια «holi-bonders», όπως για παράδειγμα, ένα πενθήμερο biking και food τουρ στην Καταλονία, σημειώνοντας ότι τα κοινά ενδιαφέροντα δίνουν καλές αφορμές για τέτοιου τύπου ταξίδια.

Η κλινική ψυχολόγος δρ Σάρλοτ Ράσελ, η οποία μελετά τα ψυχολογικά οφέλη των ταξιδιών, λέει από την πλευρά της ότι μέσα στη δίνη των εργασιακών υποχρεώσεων, των ευθυνών και της φροντίδας των παιδιών, οι bonding holidays αποτελούν μία ιδανική ευκαιρία επανασύνδεσης για τους ενήλικες, αν και αξίζει να λάβουμε υπόψη ορισμένες παραμέτρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments