EDITOR'S PICK

Αυτό θα γίνει εάν λαμβάνετε μια δόση μηλόξυδο κάθε πρωί

Αυτό θα γίνει εάν λαμβάνετε μια δόση μηλόξυδο κάθε πρωί

Πηγή Φωτογραφίας: argiro.gr

Κάθε μέρα φέρνει μπροστά μας μια νέα σειρά θαυματουργών συμβουλών για την υγεία, γεγονός που καθιστά δύσκολο να ξεχωρίσετε τις καλές ιδέες από τις κακές. Όταν παρατηρήσαμε ότι το μηλόξυδο έγινε η νέα hot τάση στα κοινωνικά δίκτυα (η λέξη-«κλειδί» συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο TikTok

Κάθε μέρα φέρνει μπροστά μας μια νέα σειρά θαυματουργών συμβουλών για την υγεία, γεγονός που καθιστά δύσκολο να ξεχωρίσετε τις καλές ιδέες από τις κακές. Όταν παρατηρήσαμε ότι το μηλόξυδο έγινε η νέα hot τάση στα κοινωνικά δίκτυα (η λέξη-«κλειδί» συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο TikTok και κατακόρυφη αύξηση στις αναζητήσεις στο Google), κατανοήσαμε ότι έπρεπε να το ψάξουμε περισσότερο. 

Τι είναι το μηλόξυδο; shutterstock-192344378.jpg

Το μηλόξυδο είναι ένας τύπος ζυμωμένου ξιδιού που δημιουργείται από μια διαδικασία ζύμωσης που, με απλά λόγια, μετατρέπει τα θρυμματισμένα μήλα σε οξικό οξύ, χρησιμοποιώντας μαγιά και σάκχαρα. Αν και το οξικό οξύ θεωρείται ευεργετικό για την υγεία, το ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο είναι αυτό που περιέχει τη «μητέρα του ξυδιού» (που αποτελείται από βακτήρια και ζύμες), η οποία θεωρείται ότι περιέχει προβιοτικά που είναι ευεργετικά για το έντερό μας.

Το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες – έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Οι φόρμουλες αυτές είναι εξαιρετικές για την υγεία του εντέρου λόγω της προβιοτικής τους δύναμης. Βοηθούν επίσης στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στην πέψη, στη διαχείριση του βάρους, μειώνουν τη χοληστερόλη, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν ακόμη και την εμφάνιση της ακμής και των ουλών. Πρόκειται για μία σειρά πλεονεκτημάτων που θα έκανε ακόμη και τον μεγαλύτερο δύσπιστο σε θέματα ευεξίας να το δοκιμάσει!

shutterstock-1857795220.jpg

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα θαυματουργό συστατικό (και δεν θα αναπληρώσει κάποιες πιθανές κακές σας διατροφικές συνήθειες), αλλά είτε μόνο του είτε αραιωμένο σε νερό, κάθε πρωί, θα σας βοηθήσει να πεινάσετε τη σωστή στιγμή (πρωινό και δείπνο) και να τσιμπολογήσετε λιγότερο. Επίσης, πολλοί παρατηρούν μία αξιοσημείωτη μείωση του φουσκώματος. Αισθάνονται ότι το πεπτικό τους σύστημα κάνει σωστά τη δουλειά του και συχνά διακατέχονται από περισσότερη ενέργεια.

Είναι προτιμότερο να καταναλώνετε το μηλόξυδο καθαρό, σε σφηνάκι, αλλά επειδή το μόνο μειονέκτημά του είναι η πιθανή διάβρωση του σμάλτου των δοντιών, είναι καλύτερα να το αναμειγνύετε με νερό. Μπορείτε να πάρετε μία δόση (1 έως 2 κουταλιές της σούπας σε 15 έως 30 ml νερό) πριν ή μετά το γεύμα. Επιλέξτε ό,τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Τι είδους μηλόξυδου να προτιμήσετε; shutterstock-2092001515.jpg

Η υγρή μορφή εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση. Αναζητήστε βιολογικές φόρμουλες που περιέχουν ωμά, αφιλτράριστα και μη επεξεργασμένα μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση.

Εν κατακλείδι, το μηλόξυδο δεν είναι απλώς μια νέα μόδα. Παρόλο που γνωρίζουμε ότι δεν είναι μια θαυματουργή θεραπεία, αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής που μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την πέψη. Δοκιμάστε το!

Πηγή: glow.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments