Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται άλλοι 12 Κροάτες και ένας Έλληνας για τον φόνο του Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακίζονται άλλοι 12 Κροάτες και ένας Έλληνας για τον φόνο του Μιχάλη

Πηγή Φωτογραφίας: Απολογίες στους ανακριτές των πρώτων κατηγορουμένων για την επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Χθες προφυλακίστηκαν 28 Κροάτες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι 12 Κροάτες και ένας Έλληνας από το δεύτερο γκρουπ των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και για το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η δεύτερη ομάδα 40 χούλιγκαν (39 Κροάτες και ένας 27χρονος Έλληνας) οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΓΑΔΑ στους τρεις ανακριτές στην πρώην Σχολή Ευελπίδων. Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης βιολογικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους, κάτι που θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

«Δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά από τα σπίτια τους» -Το υπόμνημα του αδελφού του Μ. Κατσουρή

Το πρωί του Σαββάτου, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετέβη ο αδερφός του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. «Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον αδελφό μου», δήλωσε στους δημοσιογράφους και μαζί με τους δικηγόρους του, Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομμάτη κατέθεσε ένα υπόμνημα με μία σειρά από αιτήματα με σκοπό «τη συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων καθώς και για την εξασφάλιση των ιχνών του εγκλήματος και τη διερεύνηση της τέλεσης λοιπών αξιόποινων πράξεων».

Θεωρείται βέβαιο ότι ο ίδιος προτίθεται να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, έτσι ώστε να ζητήσει την τιμωρία των ενόχων και να ζητήσει τη δικαίωση της μνήμης του αδερφού του.

Τι ζητά ο αδερφός του Μιχάλη Κατσουρή με το υπόμνημά του

Με το υπόμνημα αυτό ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή ζητεί στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας:

  • Να συλλεγεί και να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των συνοριακών σταθμών εισόδου των κατηγορουμένων καθώς και των σταθμών διοδίων που διήλθαν μέχρι την άφιξή τους στην Αττική
  • Να συλλεγεί το βιντεοληπτικό υλικό από τους σταθμούς «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» «ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» , «ΠΕΡΙΣΣΟΣ», «ΕΙΡΗΝΗ», «ΠΕΥΚΑΚΙΑ»
  • Να ανασυρθούν όλα τα δεδομένα (μηνύματα, φωτογραφίες, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και βιντεοληπτικό υλικό) από τις κατασχεθείσες στα χέρια των κατηγορουμένων ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Να τεθούν στην διάθεση της ανάκρισης όλες οι σχετιζόμενες με το τραγικό συμβάν και την παρουσία των κατηγορουμένων στην Ελλάδα – συνομιλίες, αναφορές και ενδοσυνεννοήσεις που έχουν καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να διερευνηθεί αν είχαν μισθωθεί καταλύματα διαμονής στην Ελλάδα και από ποιους.
  • Να κληθούν μάρτυρες-παθόντες και αστυνομικοί για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της δολοφονικής επίθεσης που έλαβε χώρα από τους κατηγορουμένους.
  • Να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο τουλάχιστον από τις συσκευές που έχουν ήδη κατασχεθεί και αποδίδονται στους κατηγορούμενους, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι αλλοδαποί κατηγορούμενοι συνομιλούσαν με Έλληνες υπηκόους και από πότε ξεκίνησε να λαμβάνει χώρα η μεταξύ τους επικοινωνία.
  • Να τεθεί στην διάθεση της ανάκρισης το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργείται ήδη εντός της Ελληνικής Αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments