Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι θα πάρουν επίδομα 360 ευρώ

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι θα πάρουν επίδομα 360 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) δίνει κάθε μήνα επίδομα 360 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

Ο ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) δίνει κάθε μήνα επίδομα 360 ευρώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

ΟΠΕΚΑ: Πως η αίτηση για το επίδομα 360 ευρώ

  • Τύπος αίτησης: Αίτηση / Υπεύθυνη δήλωση
  • Κατατίθεται από Φυσικά πρόσωπα
  • Τίτλος: Αίτηση-Δήλωση χορήγησης επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων υπερηλίκων.
  • Σημειώσεις: Η αίτηση υποβάλλεται απο τον αιτούντα στο οικείο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου που διαμένει και αποστέλλεται στην υπηρεσία ταχυδρομικά.

ΟΠΕΚΑ: Τι είναι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων ;

Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το οποίο χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε μια ευαίσθητη ηλικία και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο.

 ΟΠΕΚΑ: Δικαιούμαι να υποβάλλω αίτηση ;

Αν έχετε συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας σας και δεν λαμβάνετε σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 360 ευρώ.

Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 360 ευρώ, δικαιούστε το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνετε από αλλού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 : Αν το ποσό που προκύπτει ως διαφορά είναι μικρότερο από είκοσι (20) ευρώ, το επίδομα δεν καταβάλλεται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 : Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης ή της παροχής που λαμβάνετε από το εξωτερικό ή την Ελλάδα, αντίστοιχα, έχετε υποχρέωση να το δηλώσετε αμέσως, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό του επιδόματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: Για όσους λαμβάνουν σύνταξη ή άλλη παροχή από οποιοδήποτε φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη την 1η εργάσιμη ημέρα του έτους κατά τη χορήγηση, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον αρμόδιο για την καταβολή αυτής φορέα, λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από τον φορέα του εξωτερικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments