Ελλάδα

Επιχείρηση «σκούπα» σε όλες τις παραλίες – Μετά την Τήνο και τη Νάξο, συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο, Ρόδο

Επιχείρηση «σκούπα» σε όλες τις παραλίες – Μετά την Τήνο και τη Νάξο, συλλήψεις σε Πάρο, Μύκονο, Ρόδο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μετά τις συλλήψεις σε Τήνο και Νάξο, τώρα συνελήφθησαν άτομα και σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «σκούπα» από τις ελεγκτικές Αρχές για τις παρανομίες σε παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Μετά τις συλλήψεις σε Τήνο και Νάξο, τώρα συνελήφθησαν άτομα και σε Μύκονο, Πάρο και Ρόδο.

Αστυνομικά κλιμάκια του Νοτίου Αιγαίου συνέλαβαν στα τρία αυτά νησιά συνολικά 22 άτομα: ιδιοκτήτες, υπεύθυνους ή εκπροσώπους καταστημάτων για παραβάσεις σχετικά με την κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια, για χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα εξαιτίας των ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από την ακτογραμμή.

Έκαναν εργασίες

Στη Μύκονο συνελήφθησαν ο υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος είχε τοποθετήσει σε τμήμα αιγιαλού 16 σετ ομπρελοκαθισμάτων, 16 ξύλινες κατασκευές (με τέσσερις ξαπλώστρες η καθεμία) καταλαμβάνοντας χώρο περίπου 300 τ.μ. χωρίς άδεια, ο νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης και ακόμη 17 άτομα, τα οποία έκαναν εργασίες εγκατάστασης μεταλλικής κατασκευής-εξέδρας καταλαμβάνοντας 380 τ.μ. της παραλίας.

Την ίδια στιγμή στην Πάρο συνελήφθησαν ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης που είχε τοποθετήσει 206 σετ ομπρέλες-ανάκλιντρα κι ένας προσωρινά υπεύθυνος τουριστικού καταλύματος που είχε στήσει 12 ομπρέλες και 24 ανάκλιντρα και είχε εγκαταστήσει φράκτη μήκους πέντε μέτρων και ξύλινο κιόσκι εντός αιγιαλού χωρίς άδεια.

Αλλά και στη Ρόδο συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει 136 ομπρέλες και 272 ξαπλώστρες, από τις οποίες 20 ομπρέλες και 40 ξαπλώστρες βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από την ακτογραμμή, ενώ στον χώρο είχαν στηθεί 220 τραπεζοκαθίσματα και υπήρχαν σταθερές ξύλινες κατασκευές, χωρίς έγκριση της αρμόδιας Υπηρεσίας Αρχαιολογίας.

Και στην Ανατολική Αττική

Στο μεταξύ, κραυγαλέες παραβάσεις εντοπίστηκαν και στην Ανατολική Αττική. Κλιμάκια που συγκροτήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενήργησαν την περασμένη Κυριακή ελέγχους σε περιοχές και ανακάλυψαν ότι όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είχαν κάνει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας. Ωστόσο, περισσότερες από 8 στις 10 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε ότι είχαν επεκτείνει ομπρελοξαπλώστρες επί του αιγιαλού σε έκταση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που τους είχε παραχωρηθεί. Από αυτές, οι μισές είχαν καταλάβει παρανόμως πολλαπλάσιο χώρο από αυτόν που τους είχε παραχωρηθεί για τη λειτουργία τροχήλατης καντίνας. Επίσης, το 67% των παραβατών δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία. Κατά τους ελέγχους εντοπίσθηκαν, παράλληλα, φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments