Πολιτική

Φωτιές: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Φωτιές: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η σύσκεψη έχει αντικείμενο τις πολλές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η σύσκεψη έχει αντικείμενο τις πολλές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, ειδικά το τελευταίο 24ωρο, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Φωτιά στη Βοιωτία

Το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε γρήγορα από την ώρα που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) το πρωί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε». Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της μεγάλης φωτιάς, εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας. Το 112 ήχησε άμεσα στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments