Ελλάδα

Φωτιά στη Φυλή: Νέο μήνυμα από το 112 – Προς Πάρνηθα κατευθύνεται το μέτωπο

Φωτιά στη Φυλή: Νέο μήνυμα από το 112 – Προς Πάρνηθα κατευθύνεται το μέτωπο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΥΧΤΑ (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στη Φυλή που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός.

Το 112 ήχησε ξανά στα κινητά των κατοίκων της περιοχής, ζητώντας να εκκενωθούν περιοχές με κατεύθυνση το κέντρο του Μενιδίου. Συγκεκριμένα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές Άγιος Ιωάννης Ρώσος και Ντάρδιζα, καλούνται να μετακινηθούν προς το κέντρο του Μενιδίου, καθώς η φωτιά πλησιάζει απειλητικά.

Δείτε το μήνυμα του 112:

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στάλθηκε νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιοσίων, Γεννηματά και Κανάλας να εκκενώσουν νότια προς Λιόσια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που μαίνεται στη Φυλή φαίνεται να κατευθύνεται προς την Πάρνηθα. Ήδη καταβάλλονται τιτάνιες για την αντιμετώπιση του μετώπου, ωστόσο μεγάλο «εχθρό» αποτελούν οι ισχυροί άνεμοι, η φορά των οποίων αλλάζει συνεχώς. Πυρκαγιά στο Αίγιο, που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα.Μάχη μέσα στην νύχτα της πυροσβεστικής, για να μην κατέβει η φωτιά στον οικισμό Τράπεζα, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 (ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments