Ελλάδα

Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά

Αττική: Οι φλόγες απειλούν την Πάρνηθα – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Χασιά

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της

Ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα έχουν μπροστά τους οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στη Φυλή και πλέον έχει κατεύθυνση την Πάρνηθα.

Πλέον τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει και οι χερσαίες δυνάμεις δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Ο μεγάλος φόβος που υπάρχει αυτή την ώρα είναι οι ριπές των ανέμων οι οποίοι φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να μειωθούν ενώ το πρωί αναμένεται να δυναμώσουν και πάλι.

Νωρίτερα το απόγευμα και έπειτα από μηνύματα του 112, εκκενώθηκαν τα Άνω Λιόσια και οι οικισμοί Γεννηματά και Κανάλα, με τους κατοίκους να καλούνται να κινηθούν νότια, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε πλησίον της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, έφτασε στον οικιστικό ιστό καίγοντας σπίτια. Παράλληλα λίγο μετά τις 19:20 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους του οικισμού Άγιου Ιωάννη Ντάρδιζα να εκκενώσουν προς το Μενίδι, ενώ την ίδια στιγμή στα Άνω Λιόσια, σημειώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων από τα σπίτια τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments